Jeugd en jongeren

Zij hebben de toekomst

Dona Daria werkt mee aan een sterke en veerkrachtige generatie jeugd en jongeren gericht op inclusieve toekomst. Zij verdienen namelijk alle kansen en mogelijkheden.

Onze activiteiten zijn gericht op talentontwikkeling en projectondersteuning, maar we organiseren ook trainingen op het gebied van intercultureel opvoeden voor hun ouders en trainingen en workshops op het gebied van sociale en mentale weerbaarheid, zelfbeschikking en discriminatie.

Dit doen we met o.a. met:

  • SPACE, onze jongerenafdeling met focus op Young Professionals voor mensen van 20 tot 30 jaar, inclusief peercoaching voor jongeren 16-20 jaar.
  • Onze trainingen zoals gericht op jongeren van 15 tot 25 jaar.
  • Ons aanbod in Rozenburg

LOKALE activiteiten

UNBOXING (ON)GELIJKHEID

Hoe kijken we naar mannen en hoe kijken we naar vrouwen? Een training over de betekenis van mannelijkheid en vrouwelijkheid voor mannen, vrouwen en LHBTI+ers. We gaan in op belangrijke onderwerpen zoals tradities, rolpatronen, veilig zijn thuis en op straat, talentontwikkeling en het verbeteren van je plek in de maatschappij.

UNBOXING DISCRIMINATIE

Een training over discriminatie, inclusie en uitsluiting. We werken aan het doorbreken van bestaande stereotypen op basis van identiteit (etniciteit, religie, cultuur, gender- en seksuele oriëntatie) en bijbehorende rol- en verwachtingspatronen.

UNBOXING ROTTERDAM

Op themadagen organiseren wij evenementen, conferenties en workshops rondom vrouwenrechten, LHBTI+ en discriminatie.

SPACE

SPACE is de jongerenafdeling van Dona Daria en gericht op het ruimte maken voor de verhalen en ideeën van Rotterdamse jongeren.

DIALOGEN

Geen debat, maar écht in gesprek met elkaar. Luisteren naar elkaars perspectieven en inzichten om nader tot elkaar te komen.

UNBOXING VRIJHEDEN

Een training over zelfbeschikking, keuzevrijheid, doorbreken van taboes, schadelijke traditionele praktijken, huiselijk en seksueel geweld.

INTERCULTUREEL OPVOEDEN

Praten over normen, waarden en andere moeilijke onderwerpen met kinderen en ouders.

WEERBAARHEID TEGEN EXTREEM DENKEN

Deze trainingen helpt jongeren kritisch te denken en weerstand te bieden tegen extreme denkbeelden.

DIA, onze partner in Rozenburg

DIA werkt met jeugd en jongeren aan een trotse, inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en bijdraagt aan het geluk voor zichzelf en voor anderen. Ons aanbod is geschikt voor jeugd en jongeren tussen de 4 – 23 jaar.

Weerbaarsheidstraining Rots & Water
Weerbaarheid versterken met Boksen
Knock –out Je Geldstress
Taste of Generations
Leefstijlprogramma’s
Workshops multimedia
Individuele coaching.

De programma’s bij DIA worden uitgevoerd in samenwerking met combinantpartner Avant sanare en onderaannemer Miero Jongerenwerk

Hoe werkt DIA?
DIA richt zich op wat mensen sterker en vitaler maakt. Wij werken vraaggericht vanuit een positieve houding, waarbij wij voortbouwen op eigen kracht en initiatieven op een transparante en resultaatgerichte manier.

Meer weten? Bezoek de website: www.diarozenburg.nl of bekijk de Facebook pagina! Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via info@donadaria.nl of telefoonnummer 010-4659296.

onze partners