Hulp in de wijk + zaalverhuur

Hulp nodig?

Dona Daria helpt. Dat doen we voor de wijk en haar buurtbewoners maar we ondersteunen ook andere stichtingen, scholen, zelforganisaties of bewoners.

We ondersteunen andere maatschappelijke organisaties bij organiseren van conferenties.

Je kunt bij ons terecht voor informatie en advies maar je kunt ook een van onze zalen huren.

  • Zaalverhuur
  • Samenwerken in de wijk
  • Ondersteuning voor zelforganisaties

 

We verhuren niet voor privé aangelegenheden zoals verjaardagfeestjes of andere doeleinden.

zaalverhuur

Dona Daria verhuurt een sfeervolle zaal in haar prachtige monumentale pand aan de Gerard Scholtenstraat te Rotterdam-Noord.

De grote zaal op de begane grond is geschikt voor bijeenkomsten van 20 tot 80 personen (bij corona: 16 personen). Je hebt ook toegang tot onze keuken en mooie achtertuin. Op de eerste verdieping en derde verdieping zijn nog twee kleine workshopruimtes beschikbaar tot maximaal 15 personen (bij corona maximaal 4 personen). Deze kleinere ruimtes zijn alleen te huren in combinatie met de huur van de grote zaal.

De zalen zijn geschikt voor allerlei trainingen, vergaderingen of workshops. Er zijn verschillende opstellingen van tafels en stoelen mogelijk. Een beamer en audioapparatuur is aanwezig. Indien gewenst bieden we ook een koffie- of luncharrangement. Alle wensen worden in overleg mogelijk gemaakt.

Zaalverhuur is mogelijk per dag of dagdeel. Vraag ook naar de mogelijkheden om onze trainers of gespreksleiders in te huren.

Corona

Onze locatie is volledig corona proof. Ons kantoor is uitgerust met looplijnen, ontsmettingmogelijkheden, mondmaskers, spatschermen en goede ventilatie.

DAGDELEN MA T/M VR ZA T/M ZO
Ochtend 09.00 – 12.30 uur 09.00 – 13.00 uur
Middag 13.00 – 17.00 uur 13.30 – 17.30 uur
Avond 18.00 – 22.00 uur Gesloten
Tarieven
Grote zaal € 150 – (per dagdeel) – offerte in overleg
Vergaderruimte/bibliotheek € 80,00,-  (per dagdeel) – offerte in overleg
Beamer € 27,50-
Laptop € 15,00
Koffie € 10,00 (per kan)
Thee € 7,50,- (per kan)

Wil je meer informatie of de verschillende mogelijkheden bespreken? Mail of bel 010-465 92 96

Samenwerken in de wijk?

Door onze jarenlange ervaring weten wij dat kwetsbare Rotterdammers het snelst en het meest effectief te bereiken zijn via lokale zelforganisaties en informele groepen in de wijken. Groepen en gemeenschappen, waarmee zij zich verbonden voelen op basis van hun etniciteit, religie, cultuur, gender- en seksuele oriëntatie, sport of andere gezamenlijke interesse.

De leiders van deze zelforganisaties, vaak zelf actieve vrijwilligers, zijn belangrijke sleutelfiguren binnen deze gemeenschappen. Zij hebben een voorbeeldrol en genieten het vertrouwen en de steun van hun leden of achterban. Deze sleutelpersonen vormen als het ware de brug richting de meest kwetsbare mensen binnen die gemeenschappen.

Voor ons zijn al die lokale zelforganisaties in de Rotterdamse wijken onze onmisbare partners in het bereiken van ons doel: het samen met elkaar toewerken naar een meer inclusieve Rotterdamse samenleving.

Wij hebben 20% van ons totale budget gereserveerd voor maatwerkondersteuning om de deskundigheid en professionaliteit van deze sleutelpersonen en zelforganisaties te bevorderen.  Wij vinden het namelijk van groot belang dat ook zij beschikken over de benodigde vaardigheden en kennis om zelfstandig activiteiten te organiseren op het gebied van de weerbaarheid, veerkracht en emancipatie. Die skills en know how zijn namelijk niet altijd aanwezig binnen deze zelforganisaties. Daarom bieden wij hen o.m. een train-de-trainer en praktijkcoaching op maat, zodat zij in staat worden gesteld om zelfstandig activiteiten te organiseren met dezelfde hoge kwaliteitsstandaard die ook wij hanteren. 

We vangen de vissen niet voor hen, maar leren hen zelf te vissen.

Dit is een duurzame aanpak, die op de langere termijn niet alleen hun capaciteit en slagkracht vergroot, maar ook die van ons. We vragen deze sleutelpersonen ook zich aan te sluiten bij een Rotterdams Unboxing Network, die past bij hun interesse of expertise.

Belangrijk: ook individuele Rotterdammers die niet verbonden zijn aan een zelforganisatie kunnen bij ons terecht voor ondersteuning in hun veerkracht en emancipatie. Onze eigen professionals verzorgen de trainingen voor deze groep.

Zo werken wij samen met onze partners in de wijken, zowel zelforganisaties als individuele Rotterdammers, aan verandering, op weg naar een meer inclusieve Rotterdamse samenleving.

Meer informatie? Stuur een e-mail.

Ondersteuning zelforganisaties

Hulp of een plek nodig?

Ben je lid van een (culturele) vereniging en heb je hulp of een plek nodig? Dona Daria kan je helpen. We bieden momenteel onderdak aan verschillende organisaties zoals:

ICAN, voor mensen met een Nigeriaanse achtergrond
BAYANIHAN, voor mensen met een Filipijnse achtergrond
LEMAT, voor mensen met een Eritrese achtergrond
Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst (GVGT)
U.N.P (United Nigerian Platform)