Uitnodiging: Gerse Vrouwen bijeenkomst + Stories in motion

Sinds eind 2019 werken we aan de Gerse Vrouwen archieven op de zolder van Dona Daria.

Voorafgaand aan de tentoonstelling hebben we twee evenementen op stapel staan:

  • Gerse Vrouwen Bijeenkomst op 11 oktober
  • Stories in motion, workshopserie van 16 oktober

 

Bijeenkomst Gerse Vrouwen op 11 oktober / Show your favourite!

Om het community archivering aspect van Gerse Vrouwen een beter gezicht te geven nodigen we jullie allemaal uit op 11 oktober. Op deze dag gaan we de verhalen rondom de stukken nog beter in kaart brengen en willen we de betrokken vrijwilligers vragen op de foto te gaan met hun favoriete archiefstuk! Ook nodigen we alle archiefvormers uit om hun beeldmateriaal en verhalen te delen. Op 11 oktober is het ook Internationale Meisjesdag!

Programma

19.00: Inloop
19.15: Kennismaking + Vertel je Gerse Vrouw Verhaal
19.45: Community archiving proces op de zolder + show and tell
20.15: Fotomoment!
20.30: Einde

Informatie + data

Datum: Maandagavond 11 oktober van 19.00- 20.30
Locatie: Dona Daria, Gerard Scholtenstraat 129, Rotterdam
Kosten: GRATIS
Opgeven via a.wams@donadaria.nl

 

STORIES IN MOTION: 16 oktober

Hoe zag de geschiedenis van de Rotterdamse vrouwenbeweging er precies uit en wat heeft ze de afgelopen decennia bereikt? Dat wordt het onderwerp van de expositie ‘Gerse vrouwen’ bij galerie en erfgoedlab DIG IT UP. Als je wilt meewerken, dan kun je jezelf nu inschrijven voor een cursus Oral History.

In een serie van drie workshops Stories in Motion leer je de ins en outs van het Oral History interviewen, om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Je interviewt maximaal drie mensen en verwerkt de interviews op zo’n manier dat ze vindbaar zijn voor onderzoekers en andere geïnteresseerden.

De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 16 oktober op locatie bij Dona Daria. De tweede workshop vindt plaats op vrijdag 12 november op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De derde workshop staat gepland op een vrijdag in januari 2022, bij het Stadsarchief Rotterdam. De afronding van Stories in Motion vindt plaats in de week van 8 maart 2022, de week van de Internationale Vrouwendag.

De workshops worden verzorgd door Marjan Beijering van Geschiedenislab. Deelnemers die het hele traject doorlopen krijgen een certificaat en een onkostenvergoeding van 350 euro. Je kunt je opgeven via contact@digitup.nl

Kijk voor alle informatie op: https://digitup.nl/gersevrouwen/verhalen-uit-de-rotterdamse-vrouwenbeweging/