Gezocht: vrijwilligers t/m 1 september voor de expositie Gerse Vrouwen

Zomerse eindsprint met Gerse Vrouwen.
Voor de expositie ‘Gerse Vrouwen’ zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met het archiveren en beschrijven van het archiefmateriaal van Rotterdamse vrouwenbewegingen (1960-2000).

Wat gaan we doen?

Gerse Vrouwen heeft tot doel de Rotterdamse vrouwenbeweging in beeld te brengen en een tastbare plek in de geschiedenis te geven. Aanleiding hiervan is het archief wat nu op de zolder bij Dona Daria ligt. We nodigen dan ook graag alle geïnteresseerden van harte uit om zo veel mogelijk verhalen, informatie, materiaal en enthousiastelingen te verzamelen om gezamenlijk een mooie tentoonstelling voort te brengen.

De expositie loopt van 5 september t/m 10 oktober.

De eerste vrijwilligers zijn al van start gegaan. Maar voor de bewerking en beschrijving van de archieven van wel 60 meter, waaronder boeken, vinyl en beeldmateriaal, is alle hulp welkom en hard nodig. De geordende en beschreven archieven zullen uiteindelijk in het Stadsarchief worden bewaard.

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar vrijwilligers die met ons tussen nu en 1 september 2021 een zomersprintje willen trekken m.b.t. archiefwerkzaamheden. We zoeken mensen die minimaal 3 dagen per week op de zolder aan de slag kunnen en daarna ook mee kunnen werken aan de tentoonstelling zelf. Er is een vrijwilligersvergoeding van maximaal € 180 per maand beschikbaar (voorwaarden volgens de belastingdienst).

Standplaats:
Dona Daria
Gerard Scholtenstraat 129
3035 SJ Rotterdam

Meedoen?
Wil je je opgeven als vrijwilliger bij dit project? Voor de expositie zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen in de archiveringswerkzaamheden en het vormgeven van de randprogrammering na opening van de expositie. Bij interesse kun je een mailtje sturen naar Amanda Wams, projectleider via a.wams@donadaria.nl

Naast vrijwilligers zijn we ook op zoek naar materialen, beelden, video etc. die relevant zijn voor de expositie. Ideeën en input van mensen zijn van harte welkom.

Kijk voor meer achtergrond informatie over Gerse Vrouwen op: https://www.donadaria.nl/vrijwilligers-oproep-bij-de-expositie-gerse-vrouwen/

Gerse Vrouwen is een samenwerking van Dona Daria, Dig it up en het Stadsarchief Rotterdam

Vrijwilliger aan het werk met het archief van het Vrouwenhuis Rotterdam. Vrijwilliger aan het werk met het archief van het Vrouwenhuis Rotterdam.

Baas in eigen buik en protest stickers Baas in eigen buik en protest stickers

Aan de slag op de corona proof zolder van Dona Daria. Aan de slag op de corona proof zolder van Dona Daria.

Gevonden in de archieven.
Gevonden in de archieven.Gevonden in de archieven. Gevonden in de archieven.