UITNODIGING 31 Augustus: Seminar Co-Happiness project over preventie van kindermishandeling

Graag nodigen we je uit voor onze seminar over kindermishandeling. Het project Co-Happiness: Happy and safe in the community (gelukkig en veilig in de gemeenschap) behandelt kwesties die te maken hebben met kindermishandeling. Negen organisaties uit zes Europese landen (Nederland, Portugal, Finland, Griekenland, Italië en Roemenië) hebben in de afgelopen drie jaar hun inspanningen gebundeld om de oorzaken van kindermishandeling te identificeren en diverse tools te ontwikkelen voor de preventie van kindermishandeling.

Tijdens deze middag nemen we je mee in de resultaten van het project en gaan we met elkaar in gesprek over verschillende aspecten van de preventie van kindermishandeling.

PROGRAMMA

14:00 Inloop met koffie en thee

14:15 Presentatie van de opzet van het project Co-Happiness
14:30 Presentatie van de resultaten: een training curriculum, een programma om kindermishandeling te voorkomen en een gids met bronnen voor preventie.
15:00 Korte demonstratie van het ontwikkelde ‘Happy op een missie’ computerspel voor kinderen. 

‘Happy op een missie’ is een avonturenspel voor één speler, dat wordt ingezet in drie omgevingen (thuis, op school, buitenshuis). De speler, het kind, navigeert door verschillende situaties en voert taken uit om het spel te voltooien. Het doel van het spel is om kinderen te leren hoe zij situaties van kindermishandeling kunnen herkennen en hen aan te moedigen hier open over te kunnen praten.

15:30 Discussies, ervaringen uitwisselen
16:00 Afsluiting met borrel

INFORMATIE + AANMELDEN

Datum: dinsdag, 31 augustus 2021 van 14:00 – 16:30 uur 
Locatie: Dona Daria, Gerard Scholtenstraat 129 te Rotterdam
Aanmelden via: info@donadaria.nl

Meer informatie over dit project is beschikbaar via Svetlana Rashkov (Pressure Line) tel. 06-51283821 en de e-mail: svetlana@pressureline.nl 

Het Co-Happiness project is gesubsidieerd door de Europese Commissie onder het programma Erasmus+.

Beeldmateriaal via Unsplash.