Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LUSU x Dona Daria x Rutgers presenteren VIES

21 november 2022 @ 19:00

Een theatraal concert over onzichtbare MeToo-verhalen met empowering raps en kwetsbare R&B nummers, herkenbare sketches en een Indonesische mythe, visuals van dagboekfragmenten en dans. Want hoe kun je hier op een veilige manier een eerlijk gesprek over hebben als je familieleden grapjes blijven maken over MeToo? Waar zijn de vrouwen van kleur in deze beweging? En hoe heel je van dit trauma? Met een lach en een traan vraagt Rotterdams theatergezelschap LUSU zich af waar we nu staan. Herkenbaar, prikkelend en vol eye-openers.

Tijdens dit avondvullende programma zal Dona Daria een Dialoog sessie faciliteren met een panel van (ervaring)deskundigen en professionals om met zorg na te praten over de thema’s die in de voorstelling voorkomen. Programma in samenwerking met Expertisecentrum Seksualiteit Rutgers.

In deze dynamische multidisciplinaire voorstelling volg je maker en performer Dewi Kasmo die haar stem probeert te vinden binnen dit gevoelige thema. Samen met dansers, visuals en een muzikant verteld ze haar verhaal vanuit het perspectief van een vrouw met een bi-culturele achtergrond. En dat van een kind dat de woorden niet heeft om te vertellen wat er met haar is gebeurd. Een theatrale rollercoaster over vrouwelijke woede, helen van (voorouder) trauma en het heroveren van seksuele vrijheid. Herkenbare sketches en een Indonesische mythe. Intieme dagboekfragmenten en rituele dansen. Een must-see voor iedereen.

Locatie

theater zuidplein
Gooilandsingel 95
rotterdam, 3083 DP Nederland
+ Google Maps