‘Ze zijn toch niet gek?’ Maak psychische problemen bespreekbaar.

Wil je leren om psychische problemen bespreekbaar te maken in groepen? Geef jezelf op als vrijwilliger en ontdek hoe je gespreksbijeenkomsten kunt begeleiden.

In het project ‘Ze zijn toch niet gek?’ werken Indigo Preventie, Ypsilon en Dona Daria samen aan het bespreekbaar maken van het taboe op ernstige psychische problematiek in migranten gemeenschappen en het ondersteunen van familieleden. We werken hierin samen met vrijwilligers.

Wil jij ook een bijdrage leveren in het ondersteunen van familieleden en het bespreekbaar maken van psychische problemen? We zoeken vrijwilligers die:

  • Affiniteit met het onderwerp hebben en met migrantendoelgroepen;
  • Begrijpen hoe belangrijk het is om familieleden te ondersteunen;
  • Woonachtig zijn in Rotterdam;
  • Samen met ons op ontdekkingstocht willen gaan over wat de beste manier is om voorlichting te geven over het onderwerp en familieleden te bereiken;
  • Gemotiveerd zijn om zich  tot en met december 2020 als vrijwilliger in te zetten;
  • Gespreksbijeenkomsten willen geven onder begeleiding van Dona Daria, Indigo en Ypsilon.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het project en met elkaar ideeën uitwisselen om psychische problemen bespreekbaar te maken? Dan kun je je aanmelden bij Saadia Daouairi via s.daouairi@donadaria.nl of 010 465 92 96 / 06 44117451

Trainingsdata en de informatie bijeenkomst wordt nader bekend. 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en is een samenwerking van Dona Daria, Indigo Preventie en Ypsilon.