Young Feminist Roffa 2020

Namens onze netwerkpartner Nederlandse Vrouwen Raad delen we informatie over Young Feminist Roffa 2020. Meer informatie over dit project kun je inwinnen bij de Nederlandse Vrouwen Raad.

Feminisme wordt vaak gezien als alleen een vrouwenvraagstuk Young Feminist Roffa 2020 wil deze visie uitdagen. Wat is feminisme en hoe kun je een bijdrage leveren aan feminisme? Kunnen mannen ook feminist zijn? En op welke wijze houdt het feminisme verband met onderwerpen zoals racisme, klimaatverandering en kapitalisme? Hoe definiëren wij feminisme in Rotterdam? Hoe kunnen feministen positieve verandering in gang zetten in Rotterdam? Hoe tillen we het emancipatiebeleid van Rotterdam naar de next level? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen betrokken raakt bij feminisme? Tijdens Young Feminist Roffa 2020 gaan we aan de hand van het begrip intersectionaliteit opzoek naar de antwoorden op deze vragen.

 

Wat is Young Feminist Roffa 2020?

Om de huidige uitdagingen in ons stad tegemoet te kunnen treden, hebben wij een sterke feministische en intersectionele beweging nodig waar jongeren in al hun diversiteit worden erkend en hun ervaringen en aspiraties worden gewaardeerd. Young Feminist Roffa 2020 is een weekend event waar 20 jongeren van verschillende achtergronden bijeenkomen om te onderzoeken welke feministische bijdragen zij kunnen leveren aan Rotterdam en hoe zij gender gelijkwaardigheid in Rotterdam naar een hoger niveau kunnen tillen. Zij gaan met elkaar de dialoog aan over welke bijdragen zij kunnen leveren om Rotterdam een inclusieve, rechtvaardige en veilige stad te maken voor iedereen en creëren feministische projecten en initiatieven waarmee zij minimaal 200 andere Rotterdammers weten te bereiken.

Wat biedt Young Feminist Roffa 2020 jou?

 • De mogelijkheid om je eigen feministisch project of initiatief te ontwikkelen zoals een debatavond, filmavond of social media campagne over feminisme en inclusiviteit.
 • Een training van 5 dagdelen waar onder meer kennis zal worden opgedaan over onderwerpen zoals inclusiviteit, feminisme, feministisch leiderschap, gendergelijkwaardigheid, intersectionaliteit en de werking van machtsstructuren.
 • Een netwerk van jonge feministen die samenwerken en elkaar versterken en ondersteunen.
 • De ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van creativiteit, ondernemerschap en kritisch denken.

 

Is Young Feminist Roffa 2020 iets voor jou?

Spreekt het je aan om jouw interesse voor feminisme en activisme te delen met anderen en van elkaar te leren? Wil je ontdekken wat anderen doen tegen ongelijkheid, en hoe je samen positieve verandering in de maatschappij mogelijk kunt maken?

Young Feminist Roffa 2020
vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november

 • Sta je ervoor open om je op participatieve wijze te verdiepen in leerprocessen en meer over jezelf en jouw taak in de wereld te ontdekken?
 • Wil je meedoen aan het vormgeven van toekomstige strategieën en campagnes over mensenrechten en gender in Rotterdam?
 •  

Criteria

 • Herken je jezelf als iemand die zich inzet voor mensenrechten & gender, als feministe, activist, of zou je hier meer over willen leren
 • Ben je tussen 18 en 30 jaar (ten tijde van Young Feminist Roffa 2020)?
 • Heb je ervaring in activisme op het gebied van mensenrechten & gender, feminisme, gendergelijkheid, of vrouwenrechten, emancipatie of zou je hier meer over willen leren?
 • Woon je in Rotterdam
 • Wil je verandering in gang zetten, en recht & gelijkheid creëren in de maatschappij, samen met anderen?
 • Spreek je goed Engels en/of Nederlands?
 • Word jij een Young Feminist Roffa Representative? Young Feminist Roffa 2020 wil bijdragen aan een sterke intersectionele jonge feministische beweging in Rotterdam en moedigt jongeren (18-30) aan die zich identificeren als feminist of activist om zich aan te melden voor Young Feminist Roffa 2020. Aanmeldingen van verschillende achtergronden worden aangemoedigd.

 

Praktische informatie

Data: vrijdagavond 30 oktober t/m zondagavond 1 november. Op zaterdagavond 28 november vindt er tevens een follow up plaats.
Plaats: Rotterdam (exacte locatie volgt)
Eigen bijdrage: 30 euro.
Kosten deelname De kosten voor deelname bedragen 30 euro per persoon. Laat het ons weten indien dit een probleem mocht zijn. Wij willen er zeker van zijn dat niemand is uitgesloten van participatie aan Young Feminist Roffa op grond van financiën.

Selectie

Meld je aan middels een motivatiebrief aan Tahmina Ashraf (Stichting Voice Of All Women) tahmina.ashraf@hotmail.com. Geselecteerde kandidaten worden eind september middels een kort interview persoonlijk uitgenodigd voor het weekend.

Dit is initiatief van Stichting Voice Of All Women, in samenwerking met de Nederlandse Vrouwen Raad, Bright Future Lab en de Gemeente Rotterdam.