Unboxing Rotterdam

In Rotterdam mag je zijn wie je bent.

In Rotterdam vinden we het belangrijk dat je degene kunt zijn die je wilt zijn en het leven leidt dat je wilt leiden.

Onze Unboxing Rotterdam programmering staat in het teken van emancipatie & empowerment voor ALLE Rotterdammers, ongeacht culturele achtergrond, religie of gender waarbij wij streven naar gelijkwaardige posities tussen mensen. 

Bezoek een van onze evenementen of meld je eigen evenement aan voor de agenda.

Luister de Unboxing Podcast

Activiteiten

Unboxing Rotterdam

14 maart: Witches Be Like

Witches be like is terug! Tijdens deze derde editie staan selfcare en zusterschap op de agenda. Veel heksen beschouwen hekserij niet alleen als een spirituele overtuiging of levenswijze maar zien

Lees verder »

Wat is unboxing?

Ken je de populaire unboxing-video’s op YouTube? Unboxing is niets meer of minder dan het uitpakken van een doos of pakket. De uitpakker geeft bij iedere stap commentaar en uitleg op hetgeen wat in de pakket zit.

Wij van Dona Daria kijken naar onze identiteit als een soort verrassingspakket. De inhoud is onbekend, soms word je verrast, maar misschien roept de inhoud ook wel vragen op! Zo kijken wij naar de mens: een persoon met eigenheid en vol verrassingen.

Waar staan we voor?

Unboxing betekent uitpakken. Het uitpakken van traditionele ideeën, het heroverwegen van denkbeelden en het openbreken van stereotyperingen. Door onze identiteit te unboxen vallen alle hokjes, labeltjes, oordelen, vooroordelen, stereotyperingen en maatschappelijke regels weg. 

In Rotterdam vinden we het belangrijk dat je degene kunt zijn die je bent en het leven leidt dat je wilt leiden. We unboxen omdat we niet gelijk, maar wel gelijkwaardig zijn. Vanuit deze visie organiseren wij een reeks activiteiten belangrijke internationale dagen.

Onze boodschap is dat elke Rotterdammer kan zijn wie die wil zijn. Iedereen heeft zijn eigen box met stukjes identiteit. Zo is Carola vrouw, wit, moslima, en hetero. Anne is transgender, wit, pastafari en panseksueel. Soenita is vrouw, gekleurd, Hindoe, en hetero.

Elke Rotterdammer is vrij om zijn box te vullen met de stukjes identiteit die die wenselijk vindt of gewoon helemaal open te breken. Traditionele hokjes worden doorbroken. Dit geeft ruimte voor nieuwe waarden en normen die wij gezamenlijk met elkaar vormgeven. Alleen door los te komen van het traditionele hokjesdenken en elke Rotterdammer te zien en waarderen voor het mens dat hij/zij is, kunnen wij komen tot een daadwerkelijke gelijke positie van mannen, vrouwen en LHBTI.

Vanuit deze visie organiseren wij een reeks activiteiten rondom Internationale Vrouwendag, Dag Tegen Racisme, Transgender Visibility Day, Pride, Dag van het Meisje en International Coming-out Day en Transgender Remembrance Day, en Week Zonder Geweld en de Internationale Dag van uitbanning van geweld tegen Vrouwen.

Meer informatie? Stuur een e-mail.