The Taste of Pho + Unboxing Racism Against (East)-Asians

“Nihao, waarom zeg je geen hallo terug?” – een veel voorkomende daad van micro-agressie, vaak gemaskeerd als een grap of onschuldige opmerking gericht op mensen met een (Oost-) Aziatisch uiterlijk in het Westen.
 
In de afgelopen maanden, na de uitbraak van het coronavirus, is dergelijke intimidatie op straat vaker voorgekomen over de hele wereld, waaronder in Nederland (en Rotterdam). Sommige incidenten zijn zelfs gewelddadig waren geworden. Tijdens dit programma zullen we de verschillende soorten agressies en micro-agressies onderzoeken en bespreken waarmee de Aziatische gemeenschap in Nederland wordt geconfronteerd.
 

Sprekers

  • Faye Cheng richt zich op maatschappelijke kwesties met betrekking tot ras, etniciteit en cultuur, en gebruikt grafisch ontwerp om het bewustzijn voor dergelijke problemen te vergroten.
  • Jiye Seong is een van de medeoprichters van Asian Voices Europe, een jonge non-profitorganisatie die de dialoog over racisme tegen Aziaten in Europa faciliteert.
  • Yoon-shik Boxman is de algemeen directeur van CinemAsia Film Festival.
 

Over de film

Polen / 2019 / 85’ / Pools, Vietnamees gesproken  Nederlands ondertiteld.
 
Een Vietnamese kok uit Warschau vindt het lastig om zich aan te passen aan de Europese cultuur, terwijl zijn tienjarige dochter die cultuur al als haar eigen beschouwd. Een verhaal over liefde, misverstanden en eten.

Kaartverkoop en tijden

Datum: zaterdag 28 November om 16:30
Locatie: LanterenVenster, Otto Reuchlinweg 996 3072 MD Rotterdam
Vanwege de coronapandemie is de kaartverkoop beperkt. 
 
This programme is presented by Dona Daria’s Unboxing, Asian Voices Europe, CinemAsia Film Festival and LantarenVenster. Supported by Gemeente Rotterdam.