Stille Heldinnen Disco XL

Wist je dat er weer een Stille Heldinnen Disco XL wordt gemaakt?? De Stille Heldinnen Disco XL is een theatraal spektakel gemaakt met honderden vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden. Via een koptelefoon, zoals bij een ‘silent disco’, luister je naar verhalen en muziek van deze vrouwen die verbindend, uniek èn universeel zijn.

Na een overvolle kleine zaal voorstelling afgelopen november, viert Women Connected haar 5-jarig jubileum én Internationale Vrouwendag op dinsdag 10 maart om 20:00 weer met een grote zaal voorstelling in Theater Rotterdam Schouwburg met als thema “Moeders en dochters, dochters en moeders”. 

Deze avond wordt een unieke belevenis met bekende gezichten, maar ook met nieuwe vrouwen die het podium betreden met hun eigen verhaal. Dans de Cumbia met Joen, luister naar de wijze woorden van Ria, zing mee met de troostende stemmen van Irenea en Arlina, dat en nog véél meer. 

Luister. Lach, dans, huil. Kom en laat je raken door al die vrouwen! 

Na 2 succesvolle edities van de De Stille Heldinnen Disco op Internationale Vrouwendag 2017 is het idee ontstaan, door Women Connected, om in het jaar (2019) dat vrouwen precies 100 jaar actief stemrecht hebben, maar liefst 1000 vrouwen het podium te laten betreden. Dit was zo’n groot succes dat de kleine zaal voorstellingen die daarna volgden vrijwel direct uitverkocht waren. Vandaar dat zij nu weer de grote zaal opzoeken en er weer een bijzondere avond van maken. 

Tickets voor de voorstelling zijn 10 euro per persoon of je kunt weer zelfgemaakte hapjes om te delen meenemen als vergoeding. In beide gevallen moet je wel even reserveren via de hyperlink. Ze verwachten weer snel uitverkocht te zijn, dus reserveer op tijd!

Women Connected roept elke wereldvrouw op met hen mee te doen. Of je nu een baan hebt of niet, wel of geen kinderen hebt, Nederlands spreekt of niet. Kom naar de open repetities met je vriendinnen, collega’s, zussen, moeders, tantes of de buurvrouw.


REGIE: Kaat Zoontjens

REGIEASSISTENTIE: Inez Schatz

SPELERS: Chahrazad, Sara, Shamin, Lidia, Monniek, Joen, Jojanneke, Lucy, Wendy, Adriana, Sri, Ria, Irenea, Arlina, Petra, Amanda, Jacqueline, Marianne, Anita en veel andere vrouwen.

GELUID: Tijn Smit
VIDEO: Robert-Jan Schmidt
COMMUNICATIE: Lotte Eppings
ZAKELIJKE LEIDING: Wing Tang