Stichting Dona Daria beroofd van €10.000 aan apparatuur en gereedschap.

Rotterdam, 4 maart 2024 – Een bittere nasmaak overschaduwt de recente festiviteiten van Stichting Dona Daria, een organisatie die zich inzet voor sociale cohesie, vrouwenrechten en de emancipatie van Rotterdammers. Na een succesvolle start van de lente en het enthousiast presenteren van renovatieplannen voor hun historische pand, werden ze geconfronteerd met een zware tegenslag: diefstal.

Het weekend eindigde met een schok toen de stichting ontdekte dat ze het slachtoffer waren geworden van een brutale inbraak. “Ze hebben alles van waarde meegenomen. Denk aan fotocamera’s waarmee we onze evenementen vastleggen, computers van zelforganisaties die onze ruimtes huren, en gereedschap van ons verbouwingsteam,” aldus Patricia Ooms, directeur van de stichting die huist in Rotterdam-Noord.

Inbraak 

De details van de inbraak zijn nog vaag, maar het lijkt op een goed voorbereid plan waarbij meerdere daders betrokken waren. De schade loopt in de tienduizenden euro’s, wat een enorme klap is voor de stichting. “Na jaren van uitdagingen, zoals de coronapandemie en de energiecrisis waar de stichting geen gebruik heeft kunnen maken van steun, is dit wederom een harde klap. We zijn er voor alle Rotterdammers, ongeacht achtergrond, en het is triest dat we nu het slachtoffer zijn geworden,” verklaarde Ooms.

De diefstal heeft niet alleen financiële gevolgen; het emotionele verlies is onmeetbaar. Sommige gestolen gereedschappen waren erfstukken van overleden familieleden, waardoor de diefstal nog schrijnender is voor de getroffenen.

Financiële tegenslag

Ondanks deze tegenslag blijft Stichting Dona Daria vastberaden. Ze zijn een crowdfundingcampagne gestart om de financiële schade te verzachten en de projecten voort te kunnen zetten. “De emotionele schade kunnen we niet herstellen, maar met de steun van onze gemeenschap hopen we weer op te krabbelen. Elke donatie helpt ons om door te gaan,” benadrukte Ooms.

Crowdfundingscampagne

Voor degenen die willen bijdragen aan het herstel van Stichting Dona Daria, kunnen donaties worden gedaan via de ‘donatieknop’ op hun website, www.donadaria.nl/donatie
Geen iDeal? Schrijf het bedrag dan handmatig over naar ING Bank op IBAN: NL92 INGB 0006 1811 44 ten name van Stichting Dona Daria.

Voor de pers.

Voor meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

AMANDA WAMS
0652435446
a.wams@donadaria.nl