Ontmoet team Dona Daria: Vanessa Beltgens

Ons team groeit!

Dit is onze collega: Vanessa Beltgens, projectleider, trainer & coach met expertise op het gebied van huiselijk geweld, grensoverschrijdend gedrag en racisme & discriminatie.

Te bereiken via: v.beltgens@donadaria.nl

Dona Daria is een expert en pionier op het gebied van stedelijk welzijn. Hier draag ik met trots een steentje aan bij! Zelf ben ik geboren in New York en heb ik gewoond in regio’s als West-Afrika en het Oostblok. De generaties voor mij komen uit voormalig Nederlands-Indië; dekolonisatie heeft dus mijn aandacht en hierdoor streef ik naar diversiteit en inclusie in de breedste zin.

Ik heb een helikopterview en vervul daarom ook graag verschillende rollen. Een echte bruggerbouwer, zo zie ik mijzelf. Ik leid, stuur, coach en ondersteun verschillende projecten, daarbij kijk ik graag naar wat er wél kan. Dit zie je ook terug in mijn werk als trainer, groepsleider, gastspreker en coach. Ik word ook enthousiast van de energie van anderen, bijvoorbeeld tijdens het begeleiden van een nieuwe generatie studenten. Ik geef ze feiten, handvatten of maak ze bewust van moeilijke thema’s zoals huiselijk geweld, grensoverschrijdend gedrag, straatintimidatie, racisme en discriminatie. Empowerment is hier de rode draad, ik wil mensen voorbereiden op de toekomst. Zij voeden ook mij weer! Die wisselwerking vind ik belangrijk. Ik wil hen écht zien. Geen nummers, maar volwaardige mensen. En dat vind ik bij Dona Daria ook weer terug.