Ontmoet team Dona Daria: Naima Abghour

Iedere week stellen we een van onze teamleden voor. Al onze teamleden hebben een foto laten maken op een plek in Rotterdam die iets voor hen betekent.

Deze week: Naima Abghour, trainer

Naam: Naima Abghour
Plek: Historisch Delfshaven
Te bereiken via: n.abghour@donadaria.nl

Foto door: Matheus Santana

“Ik kwam voor het eerst in Delfshaven door mijn werk. Zelf woon ik op Zuid, in de nieuwbouw. Alles is daar strak en modern. Door de wijksafari georganiseerd in het kader van een project dat toen ‘Aan de slag met je talent’ heette, kwam ik in dit historische deel terecht. Nooit was ik er eerder geweest. Daarom vind ik Dona Daria ook zo belangrijk. Ze nodigt mensen uit om verder te kijken dan hun eigen omgeving. Als professional zit ik overal tussen in. Ik sla de brug tussen kwetsbare mensen en nieuwe groepen en generaties in onze samenleving.

Inmiddels werk ik al 20 jaar voor Dona Daria, al heette het in het begin anders. Dona Daria is mijn tweede huis. Emancipatie en bewustwording staan nog steeds voorop in het werk wat ik doe. Ik maak met name mensen wegwijs door de Nederlandse taal, want zonder taal ben je nergens. Taal is je ticket tot de samenleving.”