Ontmoet team Dona Daria: Joyce Adams

Iedere week stellen we een van onze teamleden voor. Al onze teamleden hebben een foto laten maken op een plek in Rotterdam die iets voor hen betekent.

Deze week: Joyce Adams, trainer en projectmedewerker

Naam: Joyce Adams
Plek: Slavernij monument
Te bereiken via: j.adams@donadaria.nl

Foto door: Matheus Santana

“We kunnen het heden en verleden niet los van elkaar zien. Daarom is het slavernijmonument voor ons allen een belangrijke herinnering, aan iets dat nóóit meer mag gebeuren! Suriname, maar ook andere voormalige koloniën, hebben een gedeelde geschiedenis met Nederland. Het slavernijmonument herinnert ons eraan dat we ons best moeten blijven doen voor een respectvolle, gelijkwaardige samenleving. We moeten nu met elkaar samen verder. Alleen samen kunnen we een maatschappij creëren die inclusief is.

Ik ben al heel lang werkzaam bij Dona Daria. Van mijn ouders kreeg ik veel belangrijke waarden mee, waaronder zelfredzaamheid, zelfstandigheid en gelijkwaardigheid. Deze waarden wil ik weer doorgeven aan de mensen met wie en voor wie ik werk. Emancipatie betekent voor mij dat het oude er is en van daaruit nieuwe ideeën, -ontwikkeling, afstemming, gelijkwaardigheid en gedrag ontstaat.  Vanuit die waarden blijf ik mijzelf ontwikkelen als mensen. Ik leef naar Sankofa, Ubuntu en de Kwanzaa principes.”