Ontmoet team Dona Daria: Emel Yuce

Iedere week stellen we een van onze teamleden voor. Al onze teamleden hebben een foto laten maken op een plek in Rotterdam die iets voor hen betekent.

Deze week: Emel Yuce, trainer

Naam: Emel Yuce
Plek: Historisch Delfshaven
Te bereiken via: e.yuce@donadaria.nl

Foto door: Matheus Santana

“Ik houd van geschiedenis en historisch Delfshaven ademt dat. De nauwe straatjes en de architectuur vind ik heel mooi. Ik vraag mij dan af wie er allemaal gewoond hebben, hoe zij hun leven hebben geleid en hoe het ze verlopen is. Op een van de panden hier staat ‘Change’. En dat past ook echt bij Dona Daria. We zijn altijd bezig met de veranderende samenleving. 

Dona Daria staat voor ontwikkeling. We helpen mensen door hen een steuntje in de rug te geven. Zo worden mensen zelfredzaam en zelfstandig. Door onze trainingen doorbreken we taboes. Het mooiste vind ik als mensen écht zie leren. Aan begin van een training is alles nog spannend en eng, maar na een aantal weken zie je deelnemers veranderen. De ogen gaan open. De blik naar de wereld wordt groter. Ik wil mensen meegeven dat ze kunnen leven zoals ze dat zelf willen. Oprecht en authentiek, als ik dat kan doorgeven voel ik de meeste voldoening.