Loop een ommetje met Dona Daria

Loop je gezond met Dona Daria

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je hersengezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit.

De Ommetje-app van de Hersenstichting

Daarom start Dona Daria vanaf vandaag met de Ommetje-app! Dit is een initiatief van de Hersenstichting en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Wandelen houdt je hersenen gezond en het wordt nog leuker met deze app.

Ga de strijd aan met je familie, vrienden, buren en collega’s

Dona Daria heeft een wandelcompetitie aangemaakt. Deze kan je doen met iedereen! Ga de uitdaging aan in je wijk door dagelijks een Ommetje van 20 minuten te maken. Zo wandel je samen, zonder dat je op dezelfde locatie hoeft te zijn. Daarnaast kun je in de app allerlei medailles en levels behalen. Verder word je na ieder Ommetje beloont met een hersenweetje van Erik Scherder.

Welke teams zijn er al?

Er zijn al een paar teams:

 • Team Dona Daria 2021 met code: MTWAA
 • Team DIA Rozenburg met code: BBCNC
 • Team SPACE010 met code: GLT6F
 • Team Gerse Vrouwen met code:  MCGRR
 • Team Samen RDAM met code: EENW9
 
Je kunt dus ook zelf een team starten (mail hiervoor naar a.wams@donadaria.nl en je ontvangt een unieke code).

Geen groep? Wel meedoen?

Heb je geen team waar je mee kunt wandelen maar wil je wel meedoen? Meld je dan aan voor de ‘Team Samen RDAM’ – groep. Je hoeft je niet aan te melden via de e-mail, maar je kunt je aanmelden door de instructie bij STAP 2 te volgen.

 

STAP 1: Zo doe je mee  – aanmelden bij Dona Daria

 1. Breng een team bij elkaar zoals je buren, vrienden of collega’s. Wij hebben bijvoorbeeld ‘Team Dona Daria’, maar dat kan ook ‘Team Gerard Scholtenstraat’ zijn of ‘Team de Buurtjes’.
 2. Meld je team aan bij Amanda Wams via a.wams@donadaria.nl
 3. Je krijgt per e-mail een bevestiging dat jouw team is aangemaakt, ga dan door naar stap 2 hieronder.

 

STAP 2: Zo doe je mee: aan de wandel!

 1. Download de Ommetje-app via de Google Play Store of de App Store.
 2. Maak een account aan. Mocht je al meedoen aan Ommetje, maak dan een nieuw account aan op een ander e-mailadres.
 3. Kies het juiste team en vul de code in. Let op: je kunt niet meer wisselen.
 4. Voltooi je registratie.
 5. Loop een Ommetje!
 6. Daag de rest van je collega’s uit om ook mee te doen!

 

Voordelen van een ommetje

Een dagelijkse wandeling draagt al bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Het kan een positief effect hebben op je uitvoerende functies, zoals aandacht en concentratie. Ook helpt het minder te piekeren. Daarom ontwikkelde Erik Scherder samen met de Hersenstichting de Ommetje-app. Soms ontbreekt het aan motivatie om een Ommetje te maken. Met deze fantastische app is dat verleden tijd. Je kunt bijvoorbeeld een wandelcompetitie starten met jouw buurtgenoten, gezin of collega’s. Zo loopt je samen, zonder dat je op dezelfde locatie hoeft te zijn.

Het succes van de Ommetje-app is al gebleken. Al meer dan 100.000 mensen gebruiken hem voor een dagelijkse wandeling. Wie gezond is, zit beter in z’n vel en presteert beter. Ook op de werkvloer en thuis.

Meedoen? Geef je op en ontvang de gratis thermoskan.

Als je meedoet ontvang je ook gratis een Dona Daria thermoskan, zodat je koffie of thee kan drinken tijdens je ommetje. Je haalt de thermoskan op bij het kantoor van Dona Daria of bij een van onze sleutelpersonen in de wijk. Neem hiervoor wel van te voren contact met ons op vanwege de corona maatregelen. Let wel: op=op

Download hier de flyer.

 

Veiligheid & privacy.

Let op: niemand, ook Dona Daria kan inzien waar jij hebt gelopen. Wat we wel kunnen zien:

 • De bedrijfsleider is de persoon die alle Ommetje-competities binnen het bedrijf beheert. Hij of zij voltooit de aanvraag voor de Ommetje-app en maakt alles aan. Er kan maar één bedrijfsleideraccount bestaan.
 • Ook kan de bedrijfsleider extra statistieken zien. Zijn of haar app bevat namelijk nog een extra dashboard met daarin: gegevens van het totaal aantal gelopen Ommetjes, het totaal per groep, de rankings per groep of iemand een account heeft aangemaakt (de gebruikersnamen).

De bedrijfsleider kan iemands GPS-gegevens niet inzien. Verder heeft deze persoon in de app de knop ‘Afdelingen beheren’. Deze verwijst door naar een pagina waar de groepen beheerd kunnen worden. Hier is het mogelijk om de wandelcompetities per groep aan te maken en te wijzigen van naam.