Om te delen: Corona maatregelen posters in andere talen: Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks.

LAATSTE UPDATE OP: 27 maart 2020 om 10.55

Hoe helpen we anderstaligen of mensen die de Nederlandse taal niet voldoende beheersen?

Niet iedereen spreekt voldoende Nederlands om de maatregelen rondom het corona virus goed te begrijpen. Deze posters van de Rijksoverheid kun je gebruiken om te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Bekijk hier de laatste informatie via de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2020/03/14/coronavirus-communicatiemiddelen-preventie-en-publieksvragen-anderstalig

Download de posters en flyers van de Rijksoverheid in de volgende talen:

 

Open Rotterdam maakt de volgende vertalingen mogelijk:

 

Op de website kun je zowel flyers als posters downloaden. Ze zijn ook beschikbaar in het Nederlands en voor laag geletterden (via Pharos).

Mycoa (de bewonerswebsite van asielzoekers) heeft informatie over het voorkomen van corona en de overheidsmaatregelen vertaald in het Nederlands, Engels, Arabisch, Armeens, Frans, Farsi, Russisch, Somalisch, Tigrinya en Turks: https://www.mycoa.nl/nl/content/corona (klik aan de rechterkant de taal aan)

Stichting Mano heeft de maatregelen die gelden sinds 23 maart vertaald in het Turks, Engels, Arabisch, Dagri en Spaans.https://www.stichtingmano.nl/nieuwe-maatregelen-coronavirus-in-andere-talen/

 

Voor statushouders

Coronahelpdesk voor statushouders. Initiatief van het Corona Actiecomité Statushouders (CAS), in het Nederlands, Arabisch en Tigrinya:https://www.facebook.com/C19helpdesk/
 
WelcomeApp van Open Embassy voor statushouders, een helpdesk en chat in het Arabisch, Tigrinya, Farsi, Engels en Nederlands waar nieuwkomers terecht kunnen met vragen..