Landelijk punt voor hulp alleenstaande ouders dankzij steun Postcode Loterij

500.000 euro maakt platform ‘1ouderpunt’ mogelijk 

Amsterdam, 15 februari 2022 – Van de 600.000 eenoudergezinnen in Nederland heeft ongeveer de helft moeite de eindjes aan elkaar te knopen. In bijna 100.000 gezinnen is sprake van armoede. Zij hebben ondersteuning nodig. Met een bijdrage van 500.000 euro van de Postcode Loterij, kunnen de organisaties Stichting Dona Daria en Stichting Single SuperMom samen het platform ‘1ouderpunt’ oprichten. Daar kunnen alleenstaande ouders terecht voor advies over werk, inkomen, opvoeding, wet- en regelgeving en het delen van ervaringen. De organisaties werden vanmorgen in het televisieprogramma Koffietijd verrast met het goede nieuws. 

Van de bijna 600.000 eenoudergezinnen in Nederland heeft ongeveer de helft moeite de eindjes aan elkaar te knopen. In circa 100.000 gezinnen is er sprake van armoede. Zij lopen het risico op een sociaal isolement door een opeenstapeling van moeilijkheden op het economische, relationele, culturele en sociale vlak. 

Ontmoetingsplek in het hele land

De Stichting Dona Daria en Stichting Single SuperMom zetten zich al jaren in voor het verbeteren van het welzijn en de sociaaleconomische positie van alleenstaande ouders. Met de oprichting van ‘1ouderpunt’ bundelen de twee organisaties hun krachten. 

Patricia Ooms, directeur van Dona Daria: “Wij richten het 1ouderpunt op, omdat wij het belangrijk vinden dat er voor alleenstaande ouders een ontmoetingsplek is in het hele land, zowel online als offline. We werken met een netwerk van deskundige adviseurs en ook andere lokale organisaties zullen zich kunnen aansluiten om in zoveel mogelijk regio’s hulp te kunnen bieden. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen we de kansen van kinderen en ouders die opgroeien in armoede vergroten.” 

Eva Brussaard, oprichter en directeur van Single SuperMom: “Wat een fantastische verrassing en een geweldige mogelijkheid om kinderen en ouders te helpen. Want echte armoede is wanneer je geen kans krijgt om je talenten te ontwikkelen en de armoede waarin je opgroeit te kunnen ontstijgen. Met deze bijdrage kunnen we gezinnen versterken en hen te helpen zelf in staat te zijn om goed voor hun kinderen te zorgen. Dat zorgt voor meer kansengelijkheid.” 

Dankzij deelnemers Postcode Loterij

Minimaal 40% van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 is er ruim € 7,1 miljard aan goede doelen geschonken. 

Meer weten? Kijk ook op: https://singlesupermom.nl