Keti Koti samen (thuis) herdenken en vieren – juist nu!

Keti Koti, de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij wordt vanwege de corona-maatregelen in 2020 op een aangepaste manier georganiseerd. Om zoveel mogelijk Rotterdammers te betrekken wordt hierbij nauw samenwerkt met de lokale omroep OPEN Rotterdam en Rotterdam Festivals

Manspasi Kerkdienst

Op vrijdag 26 juni wordt de Manspasi Kerkdienst live uitgezonden vanuit de Hoflaankerk met als thema Vrijheid en Identiteit. Met bijdragen van Ds. Denny Zinhagel en Ds. Marianne van de Bogard en optreden door Ricardo Polak & Worship en organist Richard van de Berg. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst (GVGT) werkt voor deze bijzondere kerkdienst samen met de Protestants Christelijke Gemeente Kralingen, de Evangelische Broedergemeente Rotterdam, de Evangelische Broeder en Zuster Gemeente Rotterdam, de Surinaams Room-Katholieke Parochie en de Holland Methodist Church (Congregation Rotterdam). Klik hier voor meer informatie over de Kerkdienst.

Keti Koti TALK!

Op dinsdag 30 juni vanaf 18:00 uur presenteren Noraly Beyer en Evita de Roode vanuit Luxor het programma Keti Koti Talk. De nieuwe film van Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen beleeft haar première. Liesbeth Zegveld en Glenn Helberg bespreken het belang van herdenken en excuses maken. Rotterdammers pitchen hun voorstel voor de aanpak van racisme. Er is ook een Anisa Challenge. Alex van Stipriaan vertelt over zijn nieuwe boek over Rotterdam en de slavernij. Spoken Word over het heden van het slavernijverleden vanaf de Vlaggenparade aan de Boompjes. Marjan Markelo spreekt een gebed uit voor de Kabra Neti, avond van de voorouders. En ter afsluiting een optreden van de formatie Batuku è Nos Alma. Stichting GVGT werkt voor dit programma samen met Kabraneti Nederland, RADAR/ Art1, Dona Daria, Hogeschool Rotterdam, Vlaggenparade, Bibliotheek Rotterdam en Albeda. Klik hier voor meer informatie over de TALK!

Herdenking

Op dinsdag 30 juni wordt vanaf 19:00 uur de jaarlijkse herdenking bij het slavernijmonument op de Lloydkade live uitgezonden met als thema Vrijheid en Identiteit. Publiek is welkom vanaf 18:00, rekening houdend met corona-maatregelen. Met kranslegging door burgemeester Aboutaleb namens het gemeentebestuur, GVGT-voorzitter Carlos Gonçalves en anderen. Met bijdragen van Mutu Puketie, Felix Burleson, Lady Shaynah en het Kwintet van de Marinierskapel. Klik hier voor meer informatie over de Herdenking.

TV uitzending en streaming

Vanwege de corona-maatregelen worden de Keti Koti activiteiten dit jaar uitgezonden via televisie, website en sociale media, in samenwerking met OPEN Rotterdam. Voor details, kijk hier.

Keti Koti Programma

26 juni 19:30

Keti Koti Manspasi Kerkdienst LIVE! op Facebook, web en Youtube

30 juni 18:00

Keti Koti TALK! Première op Facebook, TV, web, en Youtube 

30 juni 19:15

Keti Koti Herdenking LIVE! op Facebook, TV en web, en Youtube

1 juli 14:00 en 20:00

Keti Koti Festival TV première en herhaling op TV en web

Voor onze agenda en meer informatie zie ketikotirotterdam.nl of mail naar info@ketikotirotterdam.nl.