Intersectionaliteit voor beginners

Wat is intersectionaliteit? Hoe is het ontstaan? En wat betekent het nou eigenlijk voor iedereen? In deze animatie wordt dat uitgelegd. 

Deze animatie is gemaakt om op een laagdrempelige manier intersectionaliteit uit te leggen aan mensen die hier nog niet eerder van hebben gehoord.

De 3 voorbeelden kennen vele variaties. Bijvoorbeeld queer moslims die wel door hun cultuur, religie en familie geaccepteerd worden, vluchtelingenstudenten die wel vrienden maken in de klas en witte jongeren die in armoede leven. Intersectionaliteit kan op individueel niveau de privileges die mensen hebben beïnvloeden. Op basis van deze animatie gaan we met mensen in gesprek om dit verder uit te spreken naar elkaar en te bespreken.

XOXOKruispuntdenken is een samenwerking van de Nieuwe Verbinders: Marthe, Naomi, Britte, Kanvie (narrator), Nazrina Rodjan (animatie Hidden Lion Studio), Zinah, Bert, Matheus en onze Dona Daria collega Gert-Jan.
 

 

Ga online in dialoog

Wist jij dat Dona Daria hard werkt aan het beschikbaar maken van onze dialoog sessies en trainingen online? Meld je aan voor de eerste dialoog!

Unboxing Intersectionaliteit is een digitaal dialooggesprek voor jongeren tot en met 27 jaar oud. Tijdens het gesprek introduceren we de basics over intersectionaliteit en zijn we benieuwd naar:

  • Of je al eerder van intersectionaliteit hebt gehoord;
  • Wat jij van intersectionaliteit vind;
  • Hoe intersectionaliteit jou raakt in je dagelijks leven;
  • Hoe jij denkt dat we intersectionaliteit kunnen bespreken met anderen.

Je kunt je aanmelden voor 9 of 16 april via deze link.