Informatie over corona voor anderstaligen, laaggeletterden, Rotterdammers met een licht verstandelijke -of andere- beperking.

N.a.v. de nieuwe corona-maatregelen stelt de gemeente Rotterdam informatie beschikbaar voor anderstaligen, laaggeletterden, Rotterdammers met een licht verstandelijke -of andere- beperking.

Kijk ook naar onze bericht over de maatregelen in eenvoudige taal.

Teletolk beschikbaar op Rijksoverheid.nl

Om doven en slechthorenden goed te kunnen bedienen in het maken van een afspraak voor een test, is 0800-1202 vanaf heden ook te bereiken met KPN Teletolk. Je hoeft hiervoor slechts op de button op deze pagina van Rijksoverheid.nl te klikken. Door op de groene knop ‘Bel met Teletolk’ te klikken kan iedereen kiezen om via een gebarentolk of via chat met een schrijftolk te communiceren.

Nieuwsbrief Pharos

Uit de nieuwsbrief van Pharos vind je de maatregelen in diverse talen. De begrijpelijke voorlichting over het coronavirus is weer actueel in het Nederlands, Arabisch, Engels, Tigrinya en nog 9 andere talen. We hebben de maatregelen tot 19 januari verwerkt. De voorlichting is beschikbaar als webpagina en als printversie in de volgende talen:
 
Nederlandse 
Arabisch 
Chinees (traditioneel) 
Chinees (vereenvoudigd) 
Engels 
Farsi 
Frans 
Papiaments 
Pools 
Somalisch 
Spaans 
Tigrinya 
Turks

Hier vind je voor elke taal een versie die je kunt printen: https://www.pharos.nl/coronavirus/begrijpelijke-informatie-over-het-nieuwe-coronavirus/