Hoe kan de alleenstaande ouder nu boodschappen doen?

Bureau Clara Wichmann stuurde samen met tal van partnerorganisaties waaronder Dona Daria en SingleSuperMom onderstaande brief aan de Minister-President:

 

In deze brief worden onze zorgen geuit rondom de impact van het strenge deurbeleid van supermarkten in verband met COVID-19 op de mogelijkheid van alleenstaande ouders om boodschappen te doen.

De Nederlandse samenleving wordt ernstig getroffen door het coronavirus en alhoewel wij volledig achter de maatregelen staan, wordt er nu een kwetsbare groep getroffen. Er bereiken ons namelijk verontrustende berichten dat alleenstaande ouders uit supermarkten worden geweerd door het strenge deurbeleid.

Diverse supermarktketens openen voor ouderen hun deuren een uurtje eerder zodat zij minder risico hebben het virus op te lopen en ook geen last hebben van lege schappen. Wij roepen de overheid op om de supermarktketens ook te wijzen op de doelgroep van alleenstaande ouders. Wij begrijpen uiteraard dat supermarktketens zich houden aan de strenge regels op straffe van hoge boetes en zolang de overheid niet communiceert dat er uitzonderingen gemaakt mogen worden, zullen die er niet komen. Voor de alleenstaande ouder zijn momenteel de supermarkten gesloten, terwijl de deuren nog open zijn.

Lees onze volledige brief online via deze link.

Dit initiatief wordt ondersteund door: WOMEN Inc.Wo=Men, Nederlandse Vrouwen RaadPrachtvrouw, Stichting Vrouwen Vooruit, Coöperatie EvaSPEAKDona Daria Rotterdam, Netwerkpro, Emancipator1ouderpunt en Stichting Mara.