Gezocht voor Inside Out!: Sleutelpersonen die bij willen dragen aan de positie van vrouwen en lhbti+ mensen in eigen gemeenschap

Voor een nieuw project genaamd Inside Out! zijn wij op zoek naar sleutelpersonen die bij willen dragen aan een mentaliteitsverandering rondom vrouwenrechten en LHBTI+ rechten in de eigen gemeenschap. 

Het project richt zich specifiek op vrouwen en LHBTI+ mensen uit gemeenschappen met een collectieve mentaliteit en traditionele ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid. 

Kortom, gemeenschappen waarin (sommige) vrouwen en LHBTI+ mensen zich niet volledig kunnen ontplooien. Met dit project hopen wij hen een steuntje in de rug tegeven. We kijken met hen welke stap zij graag willen maken in hun leven, en helpen hen hierbij in de uitvoering. Ook gaan wij in gesprek met de gemeenschappen zelf, over onderwerpen als vrouwenrechten, LHBTI+-rechten en het recht op zelfbeschikking. Hier kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! 

Wil jij bijdragen aan dit project?

Heb jij een netwerk en/of een leiderspositie in jouw gemeenschap? Wil jij graag bijdragen aan de rechten van vrouwen en LHBTI+ mensen en durf jij het gesprek aan te gaan in jouw gemeenschap? Wil jij samen met ons het verschil maken? Dan zijn we op zoek naar jou! 

We bieden jou:

Als je je aanmeldt als sleutelpersoon krijg je van ons samen met andere sleutelpersonen een training waarin je leert hoe je taboe-onderwerpen bespreekbaar kunt maken in jouw gemeenschap. Tijdens het project, wat heel 2021 loopt, gaan wij samen met jou het gesprek aan over vrouwenrechten en LHBTI+ rechten in jouw gemeenschap. 

Geïnteresseerd? 

Op 11 maart 2021 van 19.00-20.30 is er via Zoom een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij meer over het project en over jouw rol als sleutelpersoon. Natuurlijk wordt er uitgebreid ruimte gemaakt voor jouw vragen. 

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan via n.buijse@donadaria.nl / 06-21305472 en via s.daouairi@donadaria.nl / 06-44117451

Download hier de flyer: Informatiebrief Sleutelpersonen

Beeldmateriaal via Unsplash.