Expertsessie (LHBTI) Jongeren-dakloosheid in Rotterdam

Dona Daria heeft zorgelijke signalen ontvangen over dak- en thuisloosheid van (LHBTIQ+) jongeren in Rotterdam en organiseert op 21 juni vanaf 14:00 tot 16:00 een expertsessie met betrekking tot dit onderwerp. 

Dona Daria heeft verschillende signalen opgevangen van voornamelijk (LHBTIQ+)jongeren met een niet westerse achtergrond die door omstandigheden op straat komen te staan. Veel van hen raken om verschillende redenen tussen wal en schip als het gaat om het krijgen van de juiste zorg van overheidsinstanties.

Onderzoek

Wij zijn een onderzoek gestart waarin wij de huidige situatie en de ervaringen van deze doelgroep verder en beter in kaart willen brengen. Met als doel vervolgens ook meer passende hulp te kunnen bieden. Daarnaast willen wij graag een netwerk vormen van welzijnaabieders die betrokken zijn met jongeren en/of jongerenwerk doen. Waarin wij de nodige signaleringen en informatie met elkaar kunnen uitwisselen.

Programma

Hiervoor organiseren wij op 21 juni vanaf 14:00 tot 16:00 een expertmeeting met betrekking tot dit onderwerp waarin wij, gebaseerd op de informatie en onze gezamenlijke expertise, een eventuele interventie kunnen organiseren. Wij hopen door middel van deze samenwerking dit probleem in Rotterdam beter te kunnen aanpakken en meer te kunnen betekenen voor een doelgroep die nu vaak op zichzelf zijn aangewezen.

13:45 – 14:00 inloop
14:00 – 14:15 introductie
14:15 – 15:45 rondetafelgesprek
15:45 – 16:00 afsluiting

Voor wie:

Professionals van betrokken en hiervoor relevante organisaties/instanties zijn van harte welkom 

Waneer: 21 juni vanaf 14:00 tot 16:00 uur
Waar: Dona Daria, Gerard Scholtenstraat 129 in Rotterdam.