Dona Daria Citylab-festival Finland Europese Samenwerking

Afgelopen week was Dona Daria ’s regio directeur Wendy de Rijk samen met de Erasmus universiteit in Oulu Finland voor het Citylabfestival van Unic,
de Europese Universiteit.

Een meerdaags event met onderzoekers, studenten en geassocieerde partners van Europese universiteiten en steden die samenwerken om de toekomst van diverse postindustriële steden aan te pakken.

Dona Daria was als city stakeholder uitgenodigd mee te gaan met dit uitwisselingsprogramma in het teken van Europese samenwerking. Unic richt zich door middel van engaged research op onderzoek met een directe meerwaarde voor de stad, de bewoners en city stakeholders.

Maar uiteraard ook op uitwisseling van kennis en ervaring met de andere Europese steden. De focusgebieden zijn: Diversiteit & Inclusie, Groene en Duurzame stad, Veerkracht en Transformatie, Digitale Inclusie, Gezondheid & Welbevinden, Cultuur & Cultureel erfgoed en Vergrijzing.

We kijken terug op een mooie week, met interessante kennisdeling over bijvoorbeeld het vergroten van de politieke participatie van mensen met een migratieachtergrond en andere gemarginaliseerde groepen. Er zijn veel ideeën uitgewisseld over hoe de werving en selectie inclusiever gemaakt kan worden.

Het was een gastvrije ontvangst door de Finse universiteit & de Burgemeester van Oulu Finland, met heerlijk Fins eten en prachtige Finse sauna ervaring midden in de natuur!