15 oktober – Dialoog: Zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn kernwaarden voor een ieder

Datum: donderdag 15 oktober
Tijd: van 19.00 tot 20.30 uur
Doelgroep: voor iedereen die zich persoonlijk verder wil ontwikkelen
Dialoogleider: Daniëlle den Hollander

Vanuit onze samenleving komen regelmatig signalen naar buiten dat mensen hun zelfvertrouwen zijn verloren. Vaak liggen hier traumatische levensgebeurtenissen aan ten grondslag, hetgeen aan de oppervlakte vaak niet zichtbaar is. Aangezien ook de samenleving steeds meer verhard en men vaak oordelend naar elkaar reageert raakt menigeen het vertrouwen in zichzelf kwijt en durft zich hier niet over uit te spreken. Dit alles kan tot gevolg hebben dat de eigenwaarde naar het nulpunt kan dalen. Veel mensen raken ook ten gevolge van huiselijk geweld en ontwrichtende situaties in hun nabije omgeving vaak het zelfvertrouwen en eigenwaarde kwijt. 

Vanuit de dialogen die wij bij Dona Daria organiseren willen wij mensen de gelegenheid geven om met elkaar hierover in gesprek te gaan in een veilige omgeving. Middels de dialoog hopen wij de deelnemers enige steun te kunnen bieden, met elkaar in verbinding te brengen en samen een waardevol gesprek aan te gaan. We hopen op deze manier de deelnemers te motiveren en te inspireren om de draad weer op te pakken wat leidt tot zelfredzaamheid naar de toekomst toe.

 

Programma

Doe jij ook mee met deze waardevolle dialoog om elkaar een steuntje in de rug te geven? We zullen in gesprek gaan over de volgende onderwerpen:

  • Het delen van ervaringen wat betreft het verliezen van zelfvertrouwen en eigenwaarde in de persoonlijke situatie
  • Wat kan naar jouw idee helpend zijn om zelfvertrouwen en eigenwaarde weer te herpakken?
  • Wat is naar jou idee het verband tussen zelfvertrouwen en eigenwaarde en kun je dit uitleggen aan de groep?
  • Hoe beïnvloedt jouw eigenwaarde (zelfbeeld) jouw leven?
  • Welke oplossingen zouden wij elkaar kunnen bieden tot het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarde?

 

Aanmelden

De dialoog zal via ZOOM plaatsvinden. Er is plek in deze dialoog voor maximaal 10 personen. Dus mocht je geïnteresseerd zijn meld je dan aan en dan zien we jou op 15 oktober a.s.

Aanmelden (of als je vragen hebt) is mogelijk via d.denhollander@donadaria.nl

Beeldmateriaal via Unsplash.