DIALOOG 27+29 juli: Kijk naar jezelf! Waar zit jouw eigen kracht?

Naar aanleiding van de gesprekken bij Fier gaan we in gesprek met vrouwen over zelfbeeld en eigen kracht.

Vrouwen die te maken hebben gehad met geweld geven vaak aan moeite te hebben zichzelf echt te zien. In het dagelijks leven worden zij opgeslokt door de zorg voor zichzelf en kinderen. Wanneer je nog maar net uit een geweldsituatie bent gestapt kun je nog lang te maken hebben met een slecht zelfbeeld en minderwaardigheidsgevoelens. Het kan ‘gewoon’ voelen dat je je minderwaardig voelt. Als je gewend bent om in een moeilijke situatie te zitten dan ben je gewend aan tegenslag en uitdagingen. Eigenwaarde en je zelfbeeld kunnen dan tot het nulpunt gedaald zijn. In deze dialoog gaan we hier mee aan de slag. Want hoe zet je de stappen op écht naar jezelf te gaan kijken?

Praten in een veilige omgeving

Vrouwen geven aan dat zij naarmate zij zich in een veilige omgeving bevinden zij zich steeds meer uit gaan spreken. Er wordt samen met de begeleiders gekeken naar de situatie waar de vrouwen zich in bevinden. Ook door de dialogen die bij Fier gegeven worden, worden de vrouwen meegenomen in het delen van ervaringen maar vooral; hoe vind ik mijn eigen kracht terug en ontdek ik mijn talenten? Talenten die de vrouwen wellicht nog nooit eerder bij zichzelf hebben ontdekt.

Leer je uitspreken!

Daniëlle den Hollander, dialoogleider bij Dona Daria, spraak eerder met vrouwen over zelfbeeld en eigen kracht. 

Ze vertelt; “Eén vrouw vertelt dat zij moeite heeft met de Nederlandse taal en zij geeft aan dat zij niet goed Nederlands spreekt. In deverloop van het gesprek mengt de vrouw zich in het gesprek en blijkt het dat zij best goed verstaanbaar kan maken. Door dit aandacht te geven met elkaar en de vrouw te complimenteren gaat zij inzien dat zij best al ver is met het spreken van de Nederlandse taal. Hierbij wordt ook benoemt dat de vrouwen zich vaak naar beneden halen. Een situatie welke zij altijd gewend zijn geweest.

Uiteindelijk krijgt het gesprek een wending en beginnen de vrouwen te praten over hetgeen zij zouden willen bereiken naar de toekomst toe. Eén vrouw benoemt dat zij een veilige en financiële stabiele situatie voor haar kinderen zou willen realiseren. In de manier waarop het gesprek zich voortzet zien de vrouwen wel degelijk dat zij krachtig genoeg zijn om een ander toekomstbeeld te creëren. Ook zien zij in dat de andere vrouwen het ook moeilijk vinden naar zichzelf te kijken maar dat dit vooral voorkomt op de wijze waardoor zij door hun (ex) partner geconditioneerd waren.”

Wil je meedoen aan dit gesprek?

Er worden twee online dialogen georganiseerd op:

  • Dinsdagochtend 27 juli van 10.00 tot 11.30 uur
  • Donderdagavond 29 juli van 19.00 tot 20.30 uur

 

Aanmelden
De dialoog zal via ZOOM plaatsvinden. Er is plek in deze dialoog voor maximaal 12 personen. Aanmelden (of als je vragen hebt) is mogelijk via d.denhollander@donadaria.nl

Beeldmateriaal via Unsplash.