Bibliotheek Rotterdam biedt hulp bij online belastingaangifte

BIBLIOTHEEK ROTTERDAM BIEDT HULP BIJ ONLINE BELASTINGAANGIFTE

Rotterdam, 20 januari 2020 – Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in maart en april gratis terecht bij Bibliotheek Rotterdam. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers een afspraak maken bij diverse locaties. Een afspraak maken kan vanaf maandag 27 januari en kan telefonisch, per e-mail of online.

Deze dienst wordt aangeboden aan Rotterdammers met een inkomen lager dan € 35.000,- per jaar. Zij kunnen terecht bij de vestigingen van Bibliotheek Rotterdam in Ommoord, Hoogvliet, IJsselmonde of de Centrale Bibliotheek. Ook kan er een afspraak worden gemaakt bij Hogeschool Rotterdam (Museumpark). De spreekuren worden gehouden door studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en vrijwilligers van DOCK.

Afspraak maken

Vanwege de verwachte drukte is vooraf een afspraak maken noodzakelijk. Dat kan vanaf maandag 27 januari. De telefonische afsprakenlijn is vanaf dan iedere maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:00 uur bereikbaar via telefoonnummer: 010 2816 337. Met name de eerste dagen kan het erg druk zijn. Mocht je er niet doorheen komen, probeer het dan later in de week of de week erop nog een keer.

Een afspraak maken kan ook door te mailen naar hulpbijbelastingaangifte@bibliotheek.rotterdam.nl

Of zelf via de website https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/belastingen

Zelf aangifte doen

Wil je zelf aangifte doen maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan langs bij onze vestigingen in Charlois, Ommoord, Delfshaven, IJsselmonde, Hoogvliet of de Centrale Bibliotheek. In deze vestigingen biedt de bibliotheek gratis toegang tot computers met internet, printfaciliteiten en voldoende privacy om online zaken te doen met de overheid.

 

Informatieavond online belastingaangifte

Wil je zelf je aangifte doen maar heb je nog wat tips nodig? Op dinsdagavond 25 februari tussen 19:00 – 20:30 uur verzorgt de Belastingwinkel in de Centrale Bibliotheek een informatieavond. Meld je hiervoor aan viahulpbijbelastingaangifte@bibliotheek.rotterdam.nl

 

Ruim vijftienhonderd Rotterdammers

De belastinghulp is mogelijk dankzij een convenant tussen de Belastingdienst, de Koninklijke

Bibliotheek en de openbare bibliotheken. Bibliotheek Rotterdam heeft in maart en april 2019 ongeveer 1500 mensen geholpen tijdens de spreekuren en verwacht een vergelijkbare opkomst in 2020.

 

Cursussen mediawijsheid

Andere vragen op digitaal gebied? Je kunt het hele jaar door in diverse vestigingen cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden. De cursus ‘Klik & Tik’ is bestemd voor wie voor het eerst aan de slag wil met internet en e-mail. In de cursus ‘Digisterker’ leer je alles over het gebruik van DigiD bij overheidsdiensten, zorgverzekeraars, ziekenhuizen, etc. Lees meer over onze activiteiten op het gebeid van digitale vaardigheden op https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/digitaal

Dit bericht is overgenomen uit een persbericht van Bibliotheek Rotterdam.