Taalhuis Rotterdam

 

Wist je dat de taalactiviteiten in de Centrale Bibliotheek worden georganiseerd door Taalhuis Rotterdam? 

Bij Taalhuis Rotterdam kan je als volwassen Rotterdammer jouw Nederlands oefenen en/of verbeteren. Ook kan je bij het taalhuis terecht met vragen over het taalaanbod in Rotterdam. Je vindt het taalhuis op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek!

Je kan er bijvoorbeeld terecht voor het Taalinformatiepunt

Wil je meer informatie over een bepaalde cursus of ben je benieuwd welke taalcursus het beste bij jou past? De vrijwilligers van het Taalinformatiepunt zijn op de hoogte van het taalaanbod in heel Rotterdam en verwijzen mensen door naar een cursus of bijeenkomst die bij hun taalvraag past.

Maar ook voor het Taalcafé of het online Taalcafé
Is Nederlands niet je moedertaal en wil je op een laagdrempelige manier je Nederlands verbeteren? Tijdens het Taalcafé kun je gratis oefenen door met anderen te praten.

Taalklas
Is Nederlands je moedertaal of spreek en versta je al heel goed Nederlands? En wil je beter leren lezen en schrijven? Dan kun je meedoen aan de Taalklas. Samen met een docent en taalvrijwilligers ga je aan de slag.

Leescafé
Wil je oefenen met lezen? Tijdens het Leescafé ga je in kleine groepjes en samen met een taalvrijwilliger lezen.

Schrijfwerkplaats
Kom verhalen, gedichten of columns schrijven in het Nederlands. Je krijgt hulp van een professionele schrijver. Je beste teksten komen in een boekje. Meedoen is gratis.

Lees alle informatie en hoe je je kan aanmelden via deze LINK