BEYOND IDENTITY Dona Daria & SPACE x Lantaren Venster

Deze vertoning en workshop is onderdeel van het Rotterdam Pride-programma van Lantaren Venster met Dona Daria en s.p.a.c.e.010. Kaarten zijn verkrijgbaar voor de vertoning + workshop of alleen voor de vertoning via de website van Lantaren Venster.

In een tijd waarin labels voortdurend worden uitgevonden, opnieuw uitgevonden en toegepast, wordt het soms een afleiding in plaats van een hulpmiddel voor herkenning en verbinding. Beyond Identity presenteert een nieuwe verbeelding van manieren van zijn en samenleven, waarbij elke korte film discussies opent over verschillende vormen van relaties met ons zelf, ons lichaam, spiritualiteit, queerness, verlangens en vriendschap.

Curator Bio
Darunee Terdtoontaveedej is een curator gevestigd in Den Haag. Terdtoontaveedej is opgeleid als architect en ontwerper en is gespecialiseerd in interdisciplinaire samenwerking. Ze werkte als curator bij CinemAsia Film Festival en de 49e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) en is medeoprichter van Non Native Native, een cultureel platform voor aliens.

Workshop Reading My Panties
Reading My Panties is een doorlopend project dat bestaat uit een reeks (tijdschriften)zines en pedagogische workshops voor gemarginaliseerde groepen, gebaseerd op de theorie van intersectionaliteit en queer feminisme. Slipjes, opgevat als een item van vrouwenondergoed voor het onderlichaam, registreren ons dagelijks gebruik en leggen onze zelfidentificatie bloot. Al op zeer jonge leeftijd leren we genderpresentaties van de samenleving en van toe-eigening door ons ondergoed te belichamen. Het reguliere ontwerp van ondergoed/slipjes toont een duidelijke uitdrukking van geslachten en voegt opzettelijke ornamenten toe om differentiatie te benadrukken. De workshop van Reading My Panties is een veilige ruimte voor mensen om openlijk over hun slipje te praten door middel van collectieve lees- en schrijfpraktijk. De workshop is bedoeld om de LGBTQ-fellows te betrekken bij het afleren van de conventionele definities van slipjes en het collectief opnieuw te formuleren.

Films – Vanaf 21:00

Dear To Me(2020)
De 27-jarige Indonesiër Tim gaat met zijn beide ouders op familievakantie op een afgelegen eiland ver van de stad, waar ze de mythe leren van een gereïncarneerd hert dat ergens langs het strand bestaat. Eilandbewoners geloven dat het zien van het hert een teken is van het ontmoeten van iemands zielsverwant. Tim is de enige die stiekem hoopt het hert te ontdekken en zijn verlangen verbergt voor zijn zeer vrome christelijke ouders.

Lemongrass girl(2021)
In overeenstemming met een Thais bijgeloof dat een maagd regen kan afweren door citroengras ondersteboven te planten onder een open lucht, blijft er voor een jonge productiemanager op een filmset weinig andere keuze dan deze last op zich te nemen terwijl haar vrouwelijke collega’s terugschrikken vanuit de rol.

She Dyes Her Hair Pink(2020)
De jeugd, een levensperiode die met opzet wordt verspild, maar met volle teugen wordt genoten. Na de haarverfpoging van een jong Portugees meisje herinnert de regisseur zich haar eigen libertijnse jeugd. Een dialoog voorbij tijd, ruimte en cultuur onthult de waarheid van jong zijn.

That Day of the Month(2014)
Goy en Lee zijn beste vrienden. Ze gaan als koppel door de middelbare school en zitten in elke klas naast elkaar. Hun menstruatiecycli zijn altijd gesynchroniseerd geweest – tot op een dag zijn ze dat niet. Lee begint zich af te vragen wat er is veranderd in hun relatie.

After Talk – Vanaf 22.15

Wat: filmvertoning & workshop BEYOND IDENTITY 
Waar: Lantaren Venster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam
Wanneer: 23 juni: Workshop 19:30 (60 min) – in Artists’ Foyer (1e verdieping)
Filmprogramma 21:00 (72 min) – Screening Hall 3
After Talk 22:15 (30 min) – Screening Hall 3

Meer info & kaarten bestellen via deze link