Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mars met de Moeders (demonstratie)

11 november 2021 @ 08:00 - 10:00

Een einde aan het Toeslagenschandaal!

Het aftreden van het kabinet, alle media-aandacht en een parlementair onderzoek hebben geen einde kunnen brengen aan het Toeslagenschandaal en de gezinnen geen schade- en eerherstel gebracht. Daarom komen wij in actie en lopen op 11 november 2021 met gedupeerden en medestanders de Mars met de Moeders.

Waarom 11 november?

In de strijd voor rechtvaardigheid, erkenning en herstel is 11 november 2019 een belangrijk moment. Een aantal moeders is samen met Renske Leijten naar het Rotterdamse belastingkantoor gestapt en hebben daarmee het Toeslagenschandaal aan het licht gebracht. Er werd bloot gelegd dat de Belastingdienst discrimineert, institutioneel racisme in de hand werkt en haar eigen wet- en regelgeving niet naleeft.

Zeker 30.000 ouders zijn onterecht als fraudeurs in de kinderopvangtoeslag bestempeld. Gezinnen zijn van de één op de andere dag in diepe schulden en grote financiële stress beland. Ruim 100.000 kinderen zijn door de staat tot armoede gebombardeerd en hun toekomst ontnomen.

De problemen zijn twee jaar later nog steeds niet opgelost. Daarom nemen de moeders het initiatief en lopen met hun gezinnen dezelfde historische route nog een keer. Loop je mee?

Mars met de Moeders
donderdag 11 november 2021
08.00u in Rotterdam

Deze informatie is gebaseerd  op de webpagina: https://www.marsmetdemoeders.nl

Kijk voor de laatste informatie, flyers en de contactgegevens van de organisatie op: https://www.marsmetdemoeders.nl

Gegevens

Datum:
11 november 2021
Tijd:
08:00 - 10:00
Evenement Categorie: