Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 juni MASTERCLASS: Dialogen met mannen voor de preventie van huiselijk geweld

10 juni 2021 @ 16:00 - 17:00

Beste partners en professionals die werken met mannen,

We zien allemaal wat de COVID-19 pandemie doet voor mensen: gezinnen zitten meer dan ooit op elkaars lip, er is banenverlies, er zijn zorgen over gezondheid en armoede en er is stress rondom het schoolwerk van de kinderen en de rolverdeling in huis. Universeel geldende mannelijke stereotypen zoals sterk zijn, kostwinner zijn en het niet mogen laten zien van kwetsbaarheid, zijn in deze periode voor mannen moeilijk om aan te voldoen, waardoor de spanning soms hoog op kan lopen. Vanuit deze bevindingen zijn wij – Dona Daria, Emancipator, SPIOR en SKIN-Rotterdam – het afgelopen jaar hard bezig geweest met de uitvoering van het project ‘Vaders onder druk – Mannenemancipatie in de preventie van huiselijk geweld’. We willen onze resultaten graag met jullie delen. 

 In dit project hebben wij dialogen en verdiepende workshops vóór en dóór mannen ingezet om mannen en vaders op een laagdrempelige manier en in een veilige setting de kans te geven stoom af te blazen, zorgen te delen en steun te vinden, om via die weg de thuissituatie van Rotterdamse gezinnen en kinderen veiliger te maken. Wij merkten dat dialogen over vaderschap en mannelijkheid waarin mannen positieve gedragsalternatieven kunnen vinden voor het omgaan met spanning van onschatbare waarde zijn voor het welzijn van mannen en hun gezinnen.

Op donderdag 10 juni van 16.00-17.00 (inloop vanaf 15.45) delen wij de uitkomsten van dit project via zoom, en hopen wij met elkaar in gesprek te gaan over het inzetten van dialoogsessies in het werken met mannen en in de preventie van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Ik wil jullie allen van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Graag vooraf aanmelden via de volgende link: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-ELtl6dIVOB-y6m5CtRYJJxXRsejprujj61IOPEt5qk2NGg/viewform?usp=sf_link

Zoomlink: https://us02web.zoom.us/j/82402769048?pwd=Z2VSUG1hMEZmNlJXeThCOHgwNzFzdz09

 

Hopelijk tot ziens op 10 juni!

Dona Daria, Emancipator, SPIOR en SKIN-Rotterdam

Gegevens

Datum:
10 juni 2021
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

ONLINE