9, 29 juli + 21 augustus: In gesprek met de Rottenimf – Workshopserie en wandeling

Wat is vrouwelijke kracht en wat kunnen we leren van de Rottenimf? In de 3-delige workshopserie neemt Amanda Wams, auteur van het boek De Rottenimf & de Maasgod je mee in de stadsmythologie van Rotterdam, archetypen en godinnen uit verschillende culturen. Waar Rotterdam bekend staat als ‘harde werkstad’, laat de Rottenimf ook juist de zachte kant van de stad zien. Via de dialoogmethode van Dona Daria gaan we in gesprek over vrouwelijke kracht, de kwaliteiten en eigenschappen van de godinnen en de toepassing daarvan in ons eigen leven.

Workshop 1: Stadsmythologie en godinnen (9 juli van 19.30-21.30)

In deze workshop krijg je een introductie tot de mythologie van Rotterdam en leer je de vrouwelijke kracht van de Rottenimf kennen. Aan de hand van de mythe gaan we in gesprek over de thema’s die spelen in het verhaal zoals liefde, autonomie, zelfbeschikking en keuzes maken aangaande relaties.

Workshop 2: de kracht van archetypen (29 juli van 19.30-21.30)

In deze workshop maak je kennis met het begrip archetypen en lichten we o.a. Artemis, Baba Yaga, Lilith en andere godinnen uit. Wie zijn ze en wat kun je van hun leren? Hoe werk je met godinnen en kun je hun kwaliteiten en eigenschappen toepassen in je eigen leven? We gaan in gesprek over de godinnen en hoe we hun krachten kunnen gebruiken.

Rottenimf wandeling (21 augustus van 13.00-15.00)
Leer de Rottenimf kennen en ga mee wandelen langs de Rotte. Je kunt aansluitend de workshop ‘in gesprek met de Rottenimf’ volgen in de avond. We ontmoeten elkaar bij de Bergse Rechter Rottekade ter hoogte van nr. 1.

Datum wandeling: zaterdag 21 augustus van 13.00-15.00
Ontmoetingspunt wandeling: Bergse Rechter Rottekade 1, Rotterdam
Kosten: gratis, maar koop wel een ticket via: https://www.eventbrite.nl/e/165725045071

Workshop 3: In gesprek met de Rottenimf (21 augustus van 19.30-22.00)
In deze laatste workshop gaan we aan de slag en in gesprek met de Rottenimf. We doen een ritueel en maken door dialoog verbinding met elkaar en de stroomgodin van Rotterdam.

Datum workshop:  zaterdag 21 augustus van 19.30-22.00
Locatie workshop: Dona Daria, Gerard Scholtenstraat 129, Rotterdam
Tickets + kosten: gratis
maar koop wel een ticket via: https://www.eventbrite.nl/e/165725532529

Deelname is gratis.

In gesprek met de Rottenimf – workshopserie + wandeling is een samenwerking van Soul & Society, 750 jaar Dam in de Rotte en Dona Daria.

Beeldmateriaal via Unsplash.