26 maart: Unboxing Rotterdam: Father Figure | LantarenVenster

In aanloop naar de Transgender Visibility Day op 31 maart presenteren LantarenVenster en Dona Daria op 26 maart de Rotterdamse première van de documentaire Father Figure.
 
De documentaire wordt voorafgegaan door een vogue-demonstratie van Overall Father Typhoon Angels & Kiki House of Angels in de foyer en een mini-college over de geschiedenis van het voguen door Amber en Thorn Vineyard. Na afloop is iedereen uitgenodigd ‘to have a Kiki’ in de foyer met DJ Seven Angels & MC Maybelline Angels.
 
Father Figure
2019 | NL | 25 min | Nederlands gesproken | | Hazazah Pictures/NTR
 
Wat betekent het om jong, zwart en gay te zijn in de wereld waarin we nu leven? Guilliano (26) is de oprichter van The Kiki House of Angels, een Vogue dansgemeenschap in Rotterdam. De meeste leden zijn jonge, zwarte homoseksuele mannen die in het dagelijks leven te maken hebben met racisme en uitsluiting. Deze poëtische collagefilm van regisseur Bibi Fadlalla vertelt hun verhalen door het combineren van observerende scènes met Vogue danssequenties, grafische intermezzo’s en intieme interviews.
 
Guilliano worstelt met de harde realiteit van het leven buiten zijn gemeenschap. Om te overleven in de buitenwereld moet hij bepaalde delen van zijn persoonlijkheid verbergen. Voguen biedt een tijdelijke ontsnapping, maar voor hoe lang?

INFO
Dinsdag 26 maart
Aanvang: 19:00
Prijs: € 10,50
Tickets en meer info: http://bit.ly/Unboxing-26mrt
The mini-lecture will be spoken in English and the documentary has English subtitels.
 
PROGRAMMA:
19:00 – 19:20: Introduction to Vogue: Category is Angels
Overall Father Typhoon Angels & Kiki House of Angels
DJ Sven Angels
19:30 – 19.50: The History of the Dutch Ballroom scene and her connection to the Transgender community Amber Vineyard & Thorn Vineyard (English/Engels gesproken)
19:50 – 20:15: Father Figure
20:15 – 20:30: The floor is yours Q&A
20:30 – 21:30: Lets have a kiki with DJ Seven Angels & MC Maybelline Angels