24 september: Unboxing Movieclass: Mother’s Balls + Vogue Jam Session

Op 24 september vertoont Unboxing Rotterdam i.s.m. Rotterdam Pride en LantarenVenster de film ‘Mother’s Balls’ van Catherine van Campen en Ottilie Maters. De avond wordt afgesloten met een vogue jam session by mother Vineyard herself.
 
De avond start met een mini-college van Simone Zeefuik over de representatie van queer jongeren in pop culture. Tussendoor wordt je verrast door een pop-up fashionshow van Jobert Tremus van Trust_Tremus waarbij vogue en representatie de catwalk op denderen.
 
Over Simone Zeefuik
Simone Zeefuik is een schrijver en organisator wiens werk zich richt op representatie en inclusiviteit. Met haar artikelen plus de evenementen die ze organiseert of co-hosts focust ze zich op Africentred perspectives, (de)koloniale instituten en de geïllegaliseerde leden van de Zwarte gemeenschappen in Nederland. Ze is een film-, theater, literatuur en geschiedenisliefhebber; ze is een nerd op het gebied van biopics, poëzie, verzetsbewegingen en Zwarte vrouwen die aan de wieg van jazz, blues en rock & roll stonden. Momenteel werkt ze samen met Marly Pierre-Louis samen aan de eerste editie van Black Folks Zine. Zeefuik is één van de viewers van IDFA (Nederlands gesproken).
 
Over Trust_Tremus
Vogue en fashion nemen een belangrijke plek in bij de LGBTQ+ jongerencultuur. Met de huidige aandacht voor intersectionaliteit is de tijd aangebroken voor queer mensen van kleur om samen hun talent te ontwikkelen, elkaar te inspireren en een weekend te creëren waarin zij hun verhaal kunnen vertellen: in Fashion we Trust.
 
Over de film:
In Amerika leerde Amber Vineyard zichzelf kennen op de dansvloer van ballroomhuizen, waar de LGBTQ+-gemeenschap volledig wordt omarmd. Binnen de muren van de ballroom zijn zij veilig om zich te kleden, uiten en gedragen zoals ze willen. Zo fungeert de ballroomscene als een doorslaggevende emanciperende factor voor veel jongeren die zich elders gemarginaliseerd voelen. Eenmaal aangekomen in Rotterdam miste Vineyard zulke gelegenheden. Dit documentaireportret volgt haar, terwijl ze haar eigen huis opricht en als een matriarch van de ballroom een nieuwe generatie inspireert.
(bron: Nederlands Film Festival)
 
*ENGLISH*
During Rotterdam Pride we proudly present the two-parted movie-event ‘Unboxing Movieclass’. Both evenings contain an intersectional program with speakers, a movie and closing talk. Themes and subjects during these events are: Rotterdam’s pride history and youth pride.
 
Date: 24 september
Location: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier), 3072 MD Rotterdam
Kaarten via: https://www.lantarenvenster.nl/programma/mothers-balls/