14 december: dialoogevent Racisme & Discriminatie

In Rotterdam mag iedereen zijn wie hij/zij/hen wil zijn. Al generaties lang wordt in Nederland aandacht besteed aan kansengelijkheid voor iedereen. Toch komt racisme en discriminatie nog altijd voor. Steeds meer mensen vinden dat het tijd is voor verandering. De massale opkomst van, vooral jonge, Rotterdammers bij de Black Lives Matters demonstraties, het groeiend bewustzijn van witte Rotterdammers die zich uitspreken voor gelijkwaardigheid en tegen racisme, en het stijgend aantal actieve LHBTI+ organisaties in de stad stemmen ons hoopvol, maar we zijn er nog niet. 

Racisme en discriminatie gaat iedereen aan. Tijdens dit dialoogevent gaan Rotterdammers in gesprek over wat zij zelf actief kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving. We gaan in gesprek over alledaagse situaties en jouw rol en verantwoordelijkheid daarin, over wat je kunt doen en wat werkt. Bijvoorbeeld: Hoe reageer jij op een racistische grap? Mag jouw zoon in een prinsessenjurk naar school? Wat vertel jij de volgende generatie over het slavernijverleden? Wat doe jij als je collega’s een trans vrouw aanspreken met hij en meneer? 

Ons event is een combinatie van een on- en offline programma. We organiseren 10 fysieke dialoogtafels. Samen volgen we een online programma. Tussendoor voert elke tafel een eigen dialoog. We sluiten af met een gezamenlijk online programma: 

18:45 – Inloop op ZOOM

19:00 – Welkomstwoord door Peter van Drunen en Loulou Drinkwaard

19:10 – Straatpraat: Wat vinden Rotterdammers? 

19:20 – Keynotes van Rotterdammers die zich hard inzetten voor kansengelijkheid

19:30 -20:40 – Fysieke dialogen

20:45 – Terugkoppeling resultaten dialogen

20:50 – Speech Wethouder Wijbenga

21:00 – Einde programma

Ja, ik wil een tafel hosten! 

Wil je een dialoogtafel organiseren met tenminste 8 personen? Meld je als host aan via c.dogan@donadaria.nl. Je krijgt dan een info-pakket met o.a. gesprekskaarten. We bieden een kleine vergoeding voor het huren van een locatie en/of consumpties. Een internetverbinding is vereist. We kunnen indien gewenst ook zorgen voor een gespreksleider. 

Ik wil meedoen, maar geen tafel hosten

Voor wie mee wil doen, maar geen tafel kan hosten, organiseert Dona Daria een online dialoog. Meld je als deelnemer aan via c.dogan@donadaria.nl.