3+10 december: Deltaplan Rotterdam (stop geweld tegen vrouwen) en Gentlemen Workshop

In samenwerking met Emancipator organiseren we op 3 + 10 december een aantal onlin en offline workshops:

  • 3 december Gentlemen Workshop @ locatie Dona Daria
  • 10 december Deltaplan Rotterdam presentatie Online
  • 10 december Gentlemen Workshop Online

 

Geweld tegen vrouwen wordt in meer dan negentig procent van de gevallen gepleegd door mannen. Niet alle mannen zijn pleger, maar alle mannen kunnen en moeten bijdragen aan het voorkomen van dit geweld.

Sinds de stille tocht in december 2018 naar aanleiding van de moord op onder andere Humeyra hebben Dona Daria, Radar, SPIOR en Emancipator samengewerkt in Rotterdam. Er zijn in 2019 meer dan vijftig dialoogtafels georganiseerd, waar we hebben gesproken met honderden mensen, waaronder ervaringsdeskundigen en tal van betrokken organisaties en de gemeente.

Gentlemen Workshop (online en offline) op 3 + 10 december

Wat betekent man-zijn? Aan welke verwachtingen moeten jongens en mannen voldoen? Wat voor man ben jij en wat voor man wil jij zijn? Hoe kan jij bijdragen aan het voorkomen van geweld?

Geweld tegen vrouwen wordt in meer dan negentig procent van de gevallen gepleegd door mannen. Niet alle mannen zijn pleger, maar alle mannen kunnen en moeten bijdragen aan het voorkomen van dit geweld.

Tijdens deze workshop krijg je informatie over gender: wat het betekent om man of vrouw te zijn, over mannelijkheid en geweld, ontmoet je andere mannen die hiermee aan de slag willen, krijg je inzicht in je eigen ervaringen met man-zijn en krijg je inspiratie en concrete handvatten om deel van de oplossing te worden.

Let op, er zijn twee workshops:

  • 3 december van 18.30 – 20.00 bij Dona Daria te Gerard Scholtenstraat 129, Rotterdam
  • 10 december van 18.30-20.00 uur, online via Zoom.

Deelname is gratis. De workshop is gericht op Rotterdamse mannen maar ook niet-Rotterdammers zijn welkom.

Aanmelden kan via: https://www.emancipator.nl/deltaplan/agenda2020/10122020rotterdamworkshop/

Deltaplan Rotterdam op 10 december van 15.30-17.00 (online)

Om geweld tegen vrouwen tegen te gaan willen we de komende jaren in Rotterdam verder bouwen aan een stevige lokale tak van het Deltaplan voor het betrekken van jongens en mannen bij het voorkomen van gendergerelateerd geweld. We nodigen organisaties en mannen die zich willen inzetten om geweld te voorkomen uit om daar met ons de nodige volgende stappen in te zetten.

Tijdens deze online bijeenkomst hoor je alles over het ‘Deltaplan voor het betrekken van jongens en mannen bij het voorkomen van geweld’ en het werken met jongens en mannen, het werk van Emancipator en Dona Daria, en wat er in Rotterdam al gebeurt, al is gebeurd en de komende jaren nog gaat gebeuren.

Ook niet-Rotterdamse organisaties die zich recent hebben aangesloten en graag meer willen weten over het Deltaplan zijn van harte welkom.

Programma volgt.

Aanmelden kan via: https://www.emancipator.nl/deltaplan/agenda2020/10122020rotterdam/

Over deze samenwerking:
Emancipator en Dona Daria, centrum voor emancipatie en inclusie in Rotterdam, slaan de handen in een om geweld tegen vrouwen te voorkomen en stoppen. Met deze workshops betrekken we mannen in onze aanpak.

 

Gentlemen Workshop en Deltaplan