Ontmoet team Dona Daria: Nikki Buijse

Iedere week stellen we een van onze teamleden voor. Al onze teamleden hebben een foto laten maken op een plek in Rotterdam die iets voor hen betekent.

Deze week: Nikki Buijse

Plek: de Kaap, Rotterdam

Nikkie Buijse Dona Daria
Foto door: Matheus Santana

‘Ik heb mijn foto laten maken op Katendrecht, oftewel: de Kaap. Katendrecht spreekt voor mij tot de verbeelding. Ik denk aan de vele migranten uit alle windstreken die hier voet aan wal zetten en hun thuis maakten; aan de vrijplaats die het in de vorige eeuw langdurig is geweest voor sekswerkers; aan de ‘verboden’ jazz-scene die zich hier ontwikkelde tijdens de oorlog. Maar ik denk er ook aan zonnige middagen op de kade met vrienden om me heen en een drankje in mijn hand. Het is een wijk met een turbulente geschiedenis, vol diversiteit en eigenheid. Dat vind ik prachtig. Ik geniet ook van de weidsheid als ik over het water tuur. Dat geeft me perspectief. 

Ik werk bij Dona Daria omdat ik mij in wil zetten voor een gelijkwaardige samenleving waarin ieder mens dezelfde kansen krijgt en zichzelf kan zijn. Intersectionaliteit is mijn uitgangspunt. Als antropoloog en als non-conformistisch mens ben ik kritisch op het huidige systeem, schop ik tegen hokjes en stigma’s, ben ik idealistisch en ambitieus. Maar ik ben ook altijd op zoek naar helende verbinding, door écht ruimte te maken voor een ander en te luisteren naar diens verhaal en ervaring.

Ik word heel blij van de diversiteit en de hechtheid van het team van Dona Daria en dat we samen impact kunnen maken. Momenteel ben ik projectleider van het project ‘Vaders onder druk’: mannenemancipatie in de strijd tegen huiselijk geweld’ en werk ik aan verschillende internationale projecten met Europese partners. In 2021 word ik ook community verbinder in een project wat zich richt op LHBTI*-mensen en vrouwen die deel zijn van gesloten gemeenschappen. Ik voel me bevoorrecht bij Dona Daria te mogen werken en ben ontzettend dankbaar voor de mooie kansen die ik krijg. Op naar een échte inclusieve samenleving, waarin iedereen – zwart, wit, trans, cis, invalide, valide, queer, hetero, immigrant, sekswerker, HIV+, jong en oud, en ga zo maar door – zich thuis voelt. Daar ga ik voor!’