Ontmoet team Dona Daria: Carola Dogan

Iedere week stellen we een van onze teamleden voor. Al onze teamleden hebben een foto laten maken op een plek in Rotterdam die iets voor hen betekent.

Deze week: Carola Dogan, projectleider

Naam: Carola Dogan
Plek: Mi have a dream / Delftsestraat
Te bereiken via: c.dogan@donadaria.nl

Foto door: Matheus Santana

Mi have a dream is een tekst die past bij hoe ik in mijn werk sta. Verschil maken, met mensen werken aan meer begrip voor elkaars situatie en standpunten, de wereld een beetje mooier maken. Dat is wat mij drijft in mijn werk. Verder hoe ik van de industriële, ‘rauwe’ look van de plek. Het hoeft voor mij allemaal niet gelikt en mooi, liever niet zelfs. Alle tags, beschadigde muren en afgebladderde verf geven juist karakter.

Misschien hangt dat samen met waarden die ik belangrijk vindt: autonomie, zelfbeschikking, authenticiteit, echtheid, puurheid en life long learning. Je kunt altijd iets leren, fouten maken mag, the perfect imperfection. Juist de imperfecties maken iets uniek en echt en daarmee mooi. Rechtvaardigheid vind ik ook belangrijk. Geen filters, alles open en transparant. Eerlijkheid en het proces vind ik minstens zo belangrijk als resultaat.

Ik werk voor Dona Daria omdat we ons inzetten voor een meer inclusieve samenleving. Door te werken aan zelfbeschikking, gelijke positie en anti-discriminatie vind ik betekenis in mijn werk. 
 
De visie van Dona Daria is mij op het lijf geschreven en strookt helemaal met hoe ik in het leven sta. Het is mijn overtuiging dat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is. Ik deins niet terug voor schurende opvattingen en conflicten, maar vind het juist een sport om die beet te pakken bij de kern en te zoeken naar oplossingen.
 
Ik word blij van pionieren, nieuwe verbindingen leggen tussen bestaande partijen, methoden, domeinen en systemen. En daar is bij Dona Daria ruimte voor. Ik ben de gek die graag schrijft. Ik zet graag mijn tanden in complexe beleidsstukken zoals aanbestedingen. Empowerment en erkenning voor wie mensen zijn, lopen als een rode draad door mijn leven en mijn werk.”