5 maart: Conferentie Gender & Veiligheid Unboxing Rotterdam

Rotterdam is mooi! Toch wordt Rotterdam nóg mooier als er meer balans is tussen mannen, vrouwen en eenieder die niet in hokjes past. Kortom, als iedere Rotterdammer zichzelf kan zijn… Maar hoe creëer je die balans als vrouwen vaker dan mannen slachtoffer worden van geweld?

Hoe zorg je ervoor dat iedere Rotterdammer zichzelf kan zijn, als niet iedereen zich veilig voelt?

In aanloop naar Internationale Vrouwendag willen we aandacht vragen voor gender en veiligheid. RADAR, IDEM Rotterdam, Dona Daria en gemeente Rotterdam organiseren daarom op 5 maart 2019 de conferentie ‘Unboxing gender & veiligheid’.

Onderzoekers en experts uit het veld gaan dieper in op de thema’s, er zijn tafelgesprekken en de conferentie wordt afgesloten met een netwerkmogelijkheid.

Deze middag wordt ook de campagne ‘Unboxing Rotterdam’ afgetrapt: de hele maand maart staat in het teken van activiteiten en bewustwording rondom gender en veiligheid, dialoog over burgerschap, inclusiviteit en diversiteit. Maart is immers een belangrijke maand vanwege Internationale Vrouwendag (8 maart), de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie (21 maart) en de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit (31 maart).

Samen zetten we ons in voor een veilige stad waar iedere Rotterdammer zichzelf kan zijn, in welk hokje iemand ook zit. We’re Unboxing Rotterdam. Doe je mee?

Deelname is kosteloos. Stadhuis Rotterdam – Burgerzaal

Dinsdag 5 maart 2019